19 / 04 / 2024

iş bankası kira vergisi ödeme

iş bankası kira vergisi ödeme

Bankalar kira gelir ve emlak vergilerinin ilk taksitlerini ödemeye hazırlanan müşterilerine ücretsiz iki ya da üç taksit imkanı sunuyor. Mükellefler taksitin yanı sıra anlaşmalı markalarda indirim de kazanıyor...

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İş yeri kira ödemelerine yeni düzenleme!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde iş yeri kira ödemelerindeki gider pusulası düzenleme zorunluluğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İşyeri kira ödemesinde gider pusulası düzenleme zorunluluğu kalktı' başlıklı yazısı...

İş yeri kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman ve Doç. Dr. Seda Öktem Çevik, iş yerlerinin kira sözleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İş yerinde kira artışı nasıl olmalı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında, iş yerindeki kira artışlarını kaleme aldı. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

İZTO'dan hizmet sektörü için kira önerisi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kira desteği verilmesi yönünde öneride bulundu. 

2021 işyeri kira sözleşmesi!

İş yeri kiralamalarında mülk sahibi ve kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor? Peki 2021 işyeri kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2021 işyeri kira sözleşmesi örneği...

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Orhangazi-İzmir otoyolundaki işletmelerden kira alınmadığı iddiası mecliste!

Orhangazi-İzmir otoyolu üzerinde faaliyette olan işletmelerden kira alınmadığına yönelik iddialar meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

iş bankası kira vergisi ödeme Haberi

iş bankası kira vergisi ödeme

Bu yıl da önce kira gelir vergisinin ardından emlak vergisinin ödeme tarihi geldi çattı. Mart ayının son gününe kadar gelir vergisi ilk taksitini ödemek zorunda olan mükellefler mayıs ayının son gününe kadar da emlak vergisi ilk taksitini ödemekle yükümlü.

Para'da yer alan habere göre; Tabii bankalar da her yıl olduğu gibi bu yıl da emlak ve kira gelir vergisi ödeyecek müşterilerine çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Öncelikle şunu hatırlatalım, peşin ödeme yapmak isteyenler neredeyse tüm bankaların şubeleri ve ATM’lerinden bu ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Bunun dışında belli başlı bankalar müşterilerine internet ve mobil bankacılık üzerinden banka ve kredi kartları ile ödeme imkanı sağlıyor.

Burada ufak bir hatırlatma yapalım. Emlak vergi ödemelerini bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sitesinden yine bankanıza ait kartlarla ve taksitle ödeyebiliyorsunuz. Kira gelir...