29 / 03 / 2024

iskan harcı ne kadar

iskan harcı ne kadar

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan başvuru harcı ne kadar?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıya iskan belgesi alınabilmesi için gerekli birkaç belge ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor ayrıca harç ödemesi yapılıyor. Peki, iskan başvuru harcı ne kadar?

2015 iskan harçları!

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

İskan ruhsatı harcı 2015!

İnşaat çalışmaları bitmiş ve ruhsat eklerine göre tamamlanmış olan yapılara iskan alabilmek için iskan harcı ve döner sermaye bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı harcı 2015!

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan nasıl alınır? 2015 yılında iskan harcı ne kadar?

İskan harcı hesaplama 2015!

Bir inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığının bildirilmesi ve iskan belgesi talebinin yapılması gerekiyor. Peki, iskan harcı ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2015 formülü..

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

2023’te ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet harcının yeni yılda yani 2023’te ne kadar olacağı araştırılıyor. İşte ehliyet harcına dair merak edilip sorulan sorulara dair detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2022 yurt dışı çıkış harcı pullarına ne kadar zam geldi?

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre; 2022 yılında geçerli olmak üzere yurt dışı çıkış harçlarına zam yapıldı. Daha önce 50 Türk lirası olarak satılan yurt dışı çıkış harç pullarına, yüzde 200 zam yapıldı. Peki yurt dışı çıkış harcına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri, aile içinde yapılabiliyor. Peki, 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 1. derece akrabaya tapu devri harcı ne kadar? İşte bilinmesi gereken her şey...

iskan harcı ne kadar Haberi

iskan harcı ne kadar

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor. Bu iskan, taşınmazın onaylı ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilmesi halinde veriliyor. 


Aksi durumda taşınmaza iskan çıkmayabiliyor. Böylece taşınmazın oturumuna yasal olarak izin verilemiyor.


İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Bu harçlar her sene yeniden belirleniyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?


İskan harcı hesaplama fiyatları 2016..

1.1 Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.75 TL

1.2 Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.97 TL

1.3 Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 3.08 TL

1.4 Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 3.41 TL

1.5 Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri m2 3.85 TL

1.6 Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000m2 kadar m2 4.07 TL

1.7 Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri...