25 / 04 / 2024

İskan müracaatında istenen belgeler

İskan müracaatında istenen belgeler

İskan izni, bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır? İskan başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

İskan almak için gerekli evraklar!

Onaylı mimari projesine uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor. Peki, iskan almak için gerekli evraklar nelerdir?

İskan müracaatında istenen belgeler!

İskan müracaatında istenen belgeler, belediyeden belediyeye değişkenlik göstermek ile birlikte; iskan ruhsatı için istenen genel belgeler de bulunuyor. İşte iskan müracaatında istenen belgeler, bu haberde...

e-Devlet’ten hemen müracaat edin! PTT'den 900 ile 2.500 TL arasında anında nakit para alın! 

Devlet dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. e-Devlet’ten hemen müracaat edin! PTT'den 900 ile 2.500 TL arasında anında nakit para alın. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...

İmar barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz." dedi...

İmar affında istenen belgeler!

İmar affından yararlanarak konutuna iskan almak, abonelik bağlatmak ve kat mülkiyeti almak isteyen kimselerin gerekli bilgilerle müracaatını yapmaları gerekiyor. Peki, imar affında istenen belgeler nelerdir?

İmar barışına günde 100 bine yakın müracaat var!

İmar barışına müthiş bir ilginin olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " 2,5 gün içerisinde işlerini teyit eden 250 bin civarında insan var. Günde neredeyse 100 bine yakın müracaat var" dedi...

KİPTAŞ Silivri müracaat formu 2018!

KİPTAŞ Silivri müracaat formu 2018 hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 1.508 sosyal konutun yer aldığı projede satışlar daha önce ev sahibi olmamış vatandaşlar için yapılacak. 

Silivri KİPTAŞ ön kayıt müracaatı!

Silivri KİPTAŞ ön kayıt müracaatı hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Evi olmayan orta ve dar gelirli vatandaşlar için satışa sunulan projede 2+1 ve 3+1'ler tasarlandı. 

2015 Kasım ayında kaç konut satıldı?

2015 Kasım dönemine ait konut satış istatistikleri, 23 Aralık 2015 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Peki, 2015 Kasım ayında kaç konut satıldı? İşte veriler..

İnşaat sektörü güven endeksi kasım ayında yüzde 5 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi kasım ayında yüzde 5 artarak 84,29 değerine yükseldi. Siparişlerin artması ve yeni istihdam, yukarı yönlü eğilimde etkili oldu. Konuta yeni yılda zam beklentisi de arttı.

Kasım ayında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Peki, Kasım ayı içerisinde ev aldığınızı düşünelim. Kasım ayında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

Halk GYO kredi kullanımı hakkında bilgilerini yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Türkiye Halk Bankası'ndan Kredi Kullanımı Hakkında bilgilerini yayınladı.

Katılım bankalarında konut kredisi faiz oranları güncellendi!

Katılım bankalarında konut kredisi faiz oranları güncellendi. Seçimlerden sonra ilk faiz oranı değişikliği katılım bankalarından geldi. Kuveyt Türk faiz oranlarını aşağı indirirken, Albaraka Türk faizleri yükseltti. İşte son durum...

Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kira sözleşme süresinin dolması halinde herhangi bir fesih bildiriminde bulunulmamışsa sözleşme yenilenmiş oluyor. Yenilenen sözleşmelerde ise kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan sözleşmenin yıllık olarak yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Artış, enflasyona göre yapılıyor. Peki, Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

İskan müracaatında istenen belgeler Haberi

İskan müracaatında istenen belgeler

İskan başvurusu için gerekli belgeler!

İskan izni, bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Bu belge alınmadan yapı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor, dolayısı ile kat mülkiyeti tapusu çıkmıyor. 


Kat mülkiyetinin olmaması da aboneliklerin şantiye tarifesinde kalmasına neden oluyor.


Bu nedenle yapı inşaatı bittikten sonra belediyeye gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. Peki, iskan başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?


İskan başvurusu için gerekli belgeler

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

-  Emlak  /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi, 

- Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda) 

- Yangın Tesisat...