16 / 04 / 2024

iskan nasıl alınır

iskan nasıl alınır

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Binanın iskanı nasıl alınır?

Bir binada inşaat çalışmaları bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için iskan alınması gerekiyor. Peki binanın iskanı nasıl alınır? Detayları haberimizde...

Bodrum katlara iskan verilebilecek!

Deniz Karataş, söz konusu değişiklik ile ilgili yaptığı açıklamada, "01.06.2014 tarihine kadar inşaat ruhsatı alanlar için ya da bu tarihe kadar müracaatını tamamlayanlar için bodruma iskan verilebilecek.

Arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde inşaat tamamlanmadan satış yapılabiliyor. Peki, arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan alma koşulları nelerdir?

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

İskan almak için gerekli evraklar!

Onaylı mimari projesine uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor. Peki, iskan almak için gerekli evraklar nelerdir?

Müteahhit kaçtı, iskan nasıl alınır?

Yapı kullanma izni alım sürecinde hak sahipleri kimi zaman müteahhit yüzünden problem yaşayabiliyor. Müteahhit, projesine uygun inşaat yapmadığı zaman ve borçlarını ödemediği zaman iskan verilmiyor. Peki, bu durumda iskan nasıl alınır?

Bina oturma ruhsatı nasıl alınır?

Bina oturma ruhsatı; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Peki, bina oturma ruhsatı nasıl alınır? Bina oturma ruhsatı nereden alınır?

İskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir yapının kullanılabilmesi için gerekli olan belge iskan ruhsatı nasıl alınır, yanıtı haberimizde...

Oturma izni nasıl alınır?

Yapılarda yasal olarak kullanımın yapılabilmesi için, oturma izninin alınması gerekiyor. Peki oturma izni nasıl alınır? İşte yanıtı...

İskan nasıl alınır?

Bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için alınması gereken iskan nasıl alınır, detayları haberimizde...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen her şey...

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan belgesi, ruhsatlı bir binanın projesine uygun olarak bitirilmesi halinde belediye tarafından düzenlenen oturma ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eski binaya iskan alınır mı? Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskansız eve abonelik nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları biten ancak ruhsatına uygun olarak inşa edilmeyen yapılar ile sgk borcu bulunan yapılara iskan izni verilmiyor. Peki, iskansız eve abonelik alınabilir mi? İskansız eve abonelik nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi diğer adıyla iskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren bir yapı alınması için alınması gereken belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Bina için çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak çürük yapılar, 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.Buna göre bina çürük raporu nasıl alınır?

Bina çürük raporu nasıl alınır?

Gayrimenkul sahipleri yapılarını, bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine veya büyükşehir ilçe belediyelerine tespit ettirebiliyorlar.Peki buna göre bina çürük raporu nasıl alınır?

Veraset ilamı noterden nasıl alınır?

Kimlerin, ne oranda mirasçı olduklarını gösteren bir resmi belge olab mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noterden nasıl alınır?

Milli emlaktan arsa nasıl alınır?

Milli emlakta bedelli veya bedelsiz,devir veya terk gibi bütün satış işlemleri gerçekleştirilebiliyor.Peki,milli emlaktan arsa nasıl alınır?İşte milli emlaktan arsa alınması işlemleri..

iskan nasıl alınır Haberi

iskan nasıl alınır

İnşaatların eksiksiz tamamlanması halinde yapı kullanma izin belgesi veriliyor. Yapı kullanma izin belgesi binaların daire sayısı, taşınmazın taban alanı, yapının inşaat alanı, binadaki toplam kat sayısı, binanın yüksekliği, birim maliyeti ve toplam inşaat maliyeti gibi yapının tüm özelliklerini içeriyor. 

Ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlardan biri olan  kullanım izni İmar Kanunu kapsamında zorunlu tutuluyor. Yapı kullanım izninin alınabilmesi için mal sahibinin başvuruda bulunması gerekiyor. İskan almak için mal sahibinin başvuru yapması halinde binanın fiziki ve teknik özelliklerine bakılarak yetkili kişiler aracılığı ile yapı kullanım izni veriliyor. 

İnşaat ruhsatı alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde yapı kullanım izni alınması gerekli görülüyor. İskanı olmayan dairelerde doğal gaz, elektrik ve su aboneliği açtıramıyorsunuz. Kat irtifakı olan tapular kat mülkiyetine dönüştürülemiyor ve para...