29 / 03 / 2024

İsrail

İsrail

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Rusya’nın gaz ambargosu üzerine AB yüzünü başka yöne çevirdi! İki ülkeyle anlaşma

Savaş nedeniyle AB ile Rusya arasında yaşanan gerilim tırmanıyor. Rusya’nın Avrupa’ya uygulamakla tehdit ettiği gaz ambargosunun ardından AB yüzünü başka yöne çevirdi. İsrail’le doğal gaz anlaşması yapacağını duyuran AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen, gazın Mısır üzerinden sağlanacağını söyledi.

Antalya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı 4 milyon 517 bine yükseldi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi tarafından derlenen verilere göre, Antalya ilk yarıyı yüzde 5,6 artışla kapattı. Büyümeyi başta Rusya, İran ve İsrail pazarları sürükledi..

Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı yüzde 408 arttı!

Yılın ilk yarısında Antalya’ya 4 milyon 688 bin 513 yerli ve yabancı turist geldi. İran’dan gelen ziyaretçi sayısında yüzde 408.5, İsrail’den gelen turist sayısında yüzde 109 artış oldu.

Ege Seramik, İSO 500'de yerini aldı!

Seramik sektörünün önde gelen firmalarından Ege Seramik, bu alanda en zor ihracat pazarı olarak öne çıkan İsrail, ABD ve Kanada'da, yüksek kaliteli ürünleriyle söz sahibi olmayı başardı...

Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 5,1 arttı!

Temel pazarlar yine Almanya ve Rusya olurken, bu dönemde İran'dan gelen ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 408,5, İsrail'den gelen turist sayısında da yüzde 109 artış görüldü.

2014'te 24 bin 900 Türk turist Rusya'yı ziyaret etti!

Rusya'ya turistik amaçlarla en fala giriş yapan yabancı üke vatandaşları sıralamasında ilk 5 sırayı 32 bin 100 kişiyle Çin, 24 bin 900 kşiyle Türkiye, 18 bin 900 Kişiyle Almanya, 14 bin 500 kişiyle İsrail ve 11 bin 800 kişiyle İtalya yer aldı.

Christine Lagarde: Türkiye'de konut fiyatları yüksek!

'Değişen Finansal Görünüm İçinde Merkez Bankacılığı Para Politikası' forumunda konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde, alınan çeşitli makroihtiyati önlemlere karşın Türkiye, İsrail ve İsviçre'de konutta fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu açıkladı.

Zorlu Enerji'nin İsrail'deki gaz santrali devreye girdi!

Zorlu Enerji'nin yüzde 25 iştiraki olan Dorad Energy Limited Şirketi'nin Ashkelon, İsrail'de inşa ettiği 840 MW kurulu güce sahip kombine çevrim doğalgaz santrali ticari faaliyete geçti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

Bergama Tarihi Yabets Sinagogu restore edildi!

İzmir Bergama Belediyesince restore ettirilen Yabets Sinagogu, Türkiye Hahambaşı Rav İshak Haleva, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi ve eski Ankara Büyükelçisi Gabby Levy'nin katıldığı törenle açıldı...

Osman Ayık: Antalya'ya gelen Ukraynalı turist sayısı yüzde 19,4 düştü!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık "Bu yıl Ukrayna pazarında yaşanacak turist kaybının İsrail, İran ve Ortadoğu pazarından gelecek ziyaretçiyle telafi edilmesini bekliyoruz" dedi.

Netenyahu'ya yeni rezidans yapımı onaylandı!

İsrail Bakanlar Kurulu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için başbakanlık konutu olarak kullanmak üzere yeni bir rezidans yapımı ve uçak alımı yönünde yapılan teklifi onayladı.

Kayseri 4. Mobilya Fuarı 23-27 Nisan'da gerçekleştirilecek!

' Mobilyanın kalbi ' olarak nitelendirilen Kayseri'de düzenlenecek fuara bu yıl ilk kez İsrail ve Yunanistan' dan da iş adamları ile Malezya' dan firmalar katılacak.

Otelciler yeni sezonu değerlendirdi!

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) Başkanı Osman Ayık "Bu yıl Ukrayna'da bir miktar kayıp yaşasak da yeniden dinamikleşmeye başlayan İran ve İsrail pazarı var" dedi.

İsrail Haberi

İsrail

İsrail ve Türkiye arasındaki sıcak temaslar normalleşme adımlarını sağladı. Merkezi İsrail Kudüs'e bulunan başkanlığını Dror Atari'nin gerçekleştirdiği Kudüs Ticaret Odası da Türkiye ile alakalı önemli sayılacak bir adıma imza attı. Kısa adı 'Jerccom' olan merkezi İsrail Kudüs’te yer alan 'Jerusalem Chamber of Commerce', Kudüs Ticaret Odası Türkiye Ofisi’nin hayata girmesi, başkan atanması ve ilişkilerin daha da çoğalması için önemli bir adım attı.

Kudüs Ticaret Odasından çalışmaları gerçekleştiren Türkiye Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre;  “1908 senesinde kurulan ve dünya genelinde faaliyet gösteren, Jerccom kısa isimli Jerusalem Chamber of Commerce, Kudüs Ticaret Odasının Türkiye Bölge Başkanlığı çalışmalarına başladı. Türkiye’de B2B-B2C görüşmelerini yapmak, sanayi bölgeleri ve İhracatçılar Birliği bağlantılarını sağlamak, Savunma Sanayi ve Ticaret Dernekleri dahil olmak üzere resmi kurumlardan Kültür ve Turizm Bakanlığı,...