24 / 04 / 2024

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik deprem sonası binalarda hasarlar oluştu. Depremden sonra tehlike arz eden binaların tahliyesine karar verildi. Bu binalar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası da yer alıyor…

Yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimi yapılıyor!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimi (PGD) yapılıyor. Bu yılın son 10 ayında yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda 673 bin 586 TL idari para cezası uygulandı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası onarım ihalesi 9 Ekim'de!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası Onarımı yapım işi açık ihale usulü ile 9 Ekim 2014 tarihinde saat 11.00 'de ihale edilecek.

Isı Yalıtım Zirvesi yarın yapılıyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 27 Eylül’de “Isı Yalıtımı Zirvesi”ni düzenliyor...

Mehmet Emin Birpınar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ayrıldı!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Profesör Doktor Mehmet Emin Birpınar görevinden ayrıldı

Isı Yalıtımı Zirvesi 27 Eylül'de gerçekleştirilecek!

İZODER ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kale Mantolama ana sponsorluğunda “Isı Yalıtımı Zirvesi”ni düzenliyor. Zirve, Cevahir Kongre Merkezi’nde 27 Eylül tarihinde yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Ereğlisi'ndeki 5 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Marmara Ereğlisi'nde bulunan 5 arsayı satışa çıkardı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Malatya, Şırnak, Hakkari ve Van'ın bazı ilçelerde atıl durumda bulunan 181 arsayı satıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binasının bulunduğu araziye 12 kata kadar izin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ının mega kent İstanbul’da İl Müdürlüğü olarak kullandığı bina ve arazisi “rezerv yapı alanı” ilan edildi. Geçtiğimiz aylarda boşaltılan binanın arazisine 12 kata kadar izin verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 86 yeri daha 'doğal sit alanı' ilan edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak ilan edecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde Kanal İstanbul yoğunluğu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşların İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akını sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası için tahliye kararı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik deprem sonası binalarda hasarlar oluştu. Depremden sonra tehlike arz eden binaların tahliyesine karar verildi. Bu binalar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası da yer alıyor…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mühürlü binalara inceleme!

Silivri açıklarında Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra  yerel yönetimlerin inceleme yaparak hasarlı olarak değerlendirdiği ve mühürlenen binaların durumunu tespit için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 34 ilden uzmanları İstanbul´a gönderdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan duvar talimatı!

3 ay içinde 8 farklı noktada çöken istinat duvarlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Son olarak İstanbul Kağıthane'de göçen ve iki binanın da yıkılmasına yol açan istinat duvarının ardından İstanbul Valiliği'ne talimat verildi.

Kanal İstanbul bir çevre ve emniyet projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul bir çevre ve emniyet projesidir. Bu planları şimdi yapmamız lazım." dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hizmetleri meclis gündeminde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen hizmetler ve hizmet verdiği vatandaş sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu bu hizmetleri Bakan Kurum'a sordu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ihaleleri mecliste!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarını isyan ettirdi!

İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binaya yapılan incelemeyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk çıkan sonuçlara isyan etti.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Haberi

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Geçtiğimiz haftada İstanbul’un tümünde hissedilen 5.8’lik depremden sonra birçok binada ağır hasarlar oluştu. Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre, deprem sonrası binalarda yapılan incelemelerde, 1 hastane, 4 okul, 4 idari bina olmak üzere toplam 9 hasarlı kamu binası tespit edildi. 

Deprem sonrası hasar oluşan kamu binalarına bir yenisi daha eklendi. Deprem, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında da ağır hasarlara yol açtı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası taşınıyor

Depremden sonra incelenen kamu binaları arasında Beşiktaş, Gayrettepe’de Barbaros Bulvarı’nda yer alan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün binasının da hasar gördüğü tespit edildi.

1970 yılının sonlarında hizmete giren binanın, hasar gören bölümleri için tahliye işlemlerine başlandı. Tahliye edilen bölümlerdeki hizmet noktalarının Beşiktaş’ta yer alan farklı bir binaya taşınacağı bilgisine ulaşıldı.

Bakanlık kaynakları binanın genel durumu...