18 / 04 / 2024

istanbul havalimanı kira

istanbul havalimanı kira

İGA’nın DHMİ’ye ödemesi gereken yıllık kira tutarı 1 milyar 45 milyon Euro. Fakat 2019’dan sonra 2020’de de kira ödemesi ertelendi. Peki, 2021'de de kira ertelenecek mi?

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!

üretilen hizmetten elde edilen gelirlerle gelir sağladıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nda işletmecinin yıllık 882 milyon avro kira ödediğini söyledi...

Cahit Turhan'dan 3'üncü havalimanı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul'da hizmete açılan yeni havalimanıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

İstanbul Havalimanı'nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından İstanbul Havalimanı'na ilişkin soru önergesi verdi. İşte Aykut Erdoğdu'nun konuyla ilgili soruları...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanı kira ertelemelerine yönelik açıklama yaptı. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!

üretilen hizmetten elde edilen gelirlerle gelir sağladıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nda işletmecinin yıllık 882 milyon avro kira ödediğini söyledi...

İstanbul Havalimanı'ndan 882 milyon avro kira geliri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Afrika ülkelerinin İstanbul Havalimanı’nda yer istediğini belirterek “Havalimanı kargo ve e-Ticaret’in de merkez üssü olacak” dedi.

İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare alan üzerine inşa edildi. Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü'ne yakın bir yerde konumlanıyor. Peki İstanbul Havalimanı'na nerededir, nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’nda ilk uçuş heyecanı!

Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç' tamamlanıyor. İstanbul Havalimanı ilk yolcularına kapılarını açtı. İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından yapılacak ilk uçuş için yolcular uçağa alındı.

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 96'sı tamamlandı!

İstanbul Havalimanı'nda taşınma işlemlerinin büyük bir kısmı tamamlanırken, yurt dışı uçuş işlemlerine devam ediyor.

İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın çalışmaya başlayacak!

Büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine pek çok alanda dünyaya örnek olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın tam kapasiteyle çalışılacak.

istanbul havalimanı kira Haberi

istanbul havalimanı kira

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şubat 2021'e ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Kovid-19 pandemisi etkisiyle havalimanlarında yolcu sayılarındaki düşük seyir sürdü. Buna göre, İstanbul Havalimanı'nda Şubat'ta hizmet sunulan yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 düşüşle 3 milyon 329 bin olarak kaydedildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul Havalimanı'nda bu süreçte dış hat yolcu sayısında düşüş yüzde 67, iç hat yolcu sayısındaki düşüş yüzde 63 oldu.

2021’DE DE KİRA ERTELEME VE GARANTİ ÖDEMESİ GÜNDEME GELEBİLİR

2019’da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020’de koronavirüs salgını sebebiyle 23,4 milyon oldu. 2019’da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ’ye 22,4 milyon Euro aktaran İstanbul Havalimanı’nın 2020 yılı için DHMİ’den alması gereken ödeme yaklaşık 230...