26 / 04 / 2024

istanbul havalimanı LEED sertifikası

istanbul havalimanı LEED sertifikası

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Binası açıldı!

İstanbul Havalimanı içerisine inşa edilen Taksiciler Kooperatifi Binası hizmete açıldı.

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pistin inşaatı tam gaz!

Dünyanın gözünün üstünde olduğu İstanbul Havalimanı, üçüncü pist yatırımı devam ediyor. Havalimanı 4 etapta tamamlanacak.

İstanbul Havalimanı dünya basınının gündeminde!

İstanbul Havalimanı, dünya basınının gündeminde yer almaya devam ediyor. Forbes yazarı Amber Gibson; İstanbul Havalimanı'ndan övgüyle bahsetti.

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

İstanbul Havalimanı satılıyor mu?

İstanbul Havalimanı satışa çıkarıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu açıklama yaptı. 

İtem Turizm Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi açıldı!

İtem Turizm Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi bugün Arnavutköy'de 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile açıldı...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu 5 ilçede konut fiyatlarına yansıyor!

2019 yılında ilk etabı hizmete girecek olan Gayrettepe–İstanbul Havalimanı Metro Hattı‘nın geçtiği Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerindeki gayrimenkulleri değerlendiriyor.

İstanbul Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın 2022'de ve Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın 2020'de açılacağını söyledi...

İstanbul Havalimanı'nın hisseleri satılıyor mu?

İstanbul Havalimanı'nın açılışının üzerinden bir sene geçmeden işletmesinin satıldığı iddia edildi.

İstanbul Havalimanı'na Özel Başarı Ödülü!

İstanbul Havalimanı,dünyada turizm sektörünün en prestijli yayınlarından Global Traveler'ın Leisure Lifestyle tarafından verilen ‘Üstün Yenilik’ kategorisinde ‘Özel Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. 

İstanbul Havalimanı konut fiyatlarını uçurdu!

Yeni İstanbul Havalimanı, çevresindeki bölgeleri ihya ediyor. Arnavutköy ilçesine bağlı, köyden mahalle statüsüne dönüştürülen Tayakadın, Yassıören, Baklalı, Yeniköy, Durusu ve Karaburun’da gayrimenkul talebi sürekli artıyor...

İngiltere İstanbul Havalimanı'nı kıskanıyor!

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Straw İngiltere ve Avrupa’nın İstanbul Havalimanı’nı kıskandığını söyledi. Straw “Böyle bir havaalanı bizim için hayal olur” diye konuştu.

istanbul havalimanı LEED sertifikası Haberi

istanbul havalimanı LEED sertifikası

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri kapsamında çalışmalar gerçekleştiren İGA, İstanbul Havalimanı terminal binası için Amerikan Yeşil Bina Konseyi’ne yaptığı başvuru sonucunda, “LEED Altın” sertifikası alıyor. Tasarım sürecinden inşaat aşamasına, inşaat aşamasından tam kapasite ile operasyona kadar geçen süre içerisinde, enerji verimliliği ve çevreci uygulamalarla adından sıkça söz ettiren İstanbul Havalimanı, dünyanın “en büyük LEED sertifikalı binası” olarak havacılık sektöründe bir ilki daha başardı.

İstanbul Havalimanı, zorlu LEED Sertifikasyon sisteminden başarıyla geçti…

LEED Sertifikasyon sistemi, tasarım sürecinden başlayıp binaların tamamlanmasına kadar süren uzun soluklu bir süreç olmasıyla beraber, birden çok disiplini ilgilendiren konuları kapsıyor. Sistem, binaları sürdürülebilir arazi, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzemeler ve kaynaklar, iç mekân yaşam kalitesi, tasarımda inovasyon, yerel önem sırası gibi çeşitli konu başlıklarında değerlendiriyor. Ön koşulları sağlayan binalar...