24 / 04 / 2024

istanbul metroları

istanbul metroları

İstanbul'da metroya yakın ev almak isteyenler için proje aşamasındaki 15 metro hattını araştırdık. İşte yakında zamanda hizmete açılacak o metrolar...

3 büyükşehire metro hattı yapılacak!

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1.7 milyar lira bütçe ile 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.

Mehmet Turan Söylemez: İstanbul metro ile kazanacak!

10 milyar Euro’luk yatırım yapılması hedeflenen metroların, şehre enerji ve ekonomi anlamında büyük katkılar sağlayacağı bildirildi.İTÜ Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez konu hakkında konuştu.

İstanbul'da metro, havaray, teleferik ve otopark projeleri onaylandı!

Başkan Kadir Topbaş’ ın açıkladığı 19 adet metro, havaray ve teleferik projesi ile 100 bin araçlık otopark projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından planlara işlendi...

Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı 48 ayda tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " Her türlü beklenti ve manipülasyonlara rağmen bizler hizmete devam edeceğiz. Çünkü bizim daha çok işimiz var. " dedi...

İstanbul'da yeni metro projeleri!

İstanbul'da yeni metro projeleri ile 2019 yılına kadar 400 kilometre, 2019 yılından sonra ise 776 kilometre raylı sistem uzunluğunun olması bekleniyor. Yeni metro projelerinin detayı haberimizde...

İstanbul'da raylı sistemler!

İstanbul'da raylı sistemler 2004 yılından önce 45 kilometrelik bir uzunluğa sahipken 2013 yılında 141 kilometrelik uzunluğa ulaşıyor. Her Yere Metro, Her Yerde Metro sloganıyla yola çıkılan İstanbul'un raylı sistemleri şöyle...

Kentiçi raylı sistem ağı 2 katına çıkıyor!

Onuncu Kalkınma Planı'na göre, kentiçi raylı sistem uzunluğu 2018 yılına kadar 455 kilometreden 787 kilometreye çıkarılacak...

Yeraltından metro izlenimleri!

Elif Türkölmez: Metroda kendimi Başbakan'ın yeni yıkattığı arabasında gibi hissettim. Ekmek arası yemeye korktum. Elinde faraşla birden çıkabilirdi

Metro İstanbul duyurdu: İstanbul metrolarında yeni dönem başladı!

İstanbul'da metroların hizmetine yönelik yeni bir dönem başladı. Bu güncelleme, Metro İstanbul'un resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla duyuruldu.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

İstanbul metrolarının arkasında o isim var!

İstanbul'daki 3 milyar eurolu bütçeyi yöneten Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul'da devam eden metro çalışmaları hakkında bilinmeyenleri anlattı. 

HEP İstanbul'da İkinci Şans kampanyası uzatıldı!

TEKFEN Emlak Geliştirme'nin istanbul'daki yeni projesi HEP istanbul için başlattığı 'İkinci Şans' kampanyası 15 Mayıs'a kadar uzatıldı.HEP istanbul'da, satış adedi lansmandan bu yana 600 dairenin üzerine çıktı.

Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı.

Bulvar İstanbul'daki dairelerin yüzde 90'ı 1 yılda satıldı!

Emlak Konut'un Basaksehir'deki en lüks projesi Bulvar istanbul, konutların satısını yüzde 90'ını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak satış ve hasılat rekortmeni oldu.

Kartal Moment İstanbul'da peşin alım avantajı!

Kartal’da AC Yapı tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Moment istanbul projesinin yüzde 25’i satıldı. İki kuleden oluşan projede fiyatlar 269 bin liradan başlıyor.

Nlogo İstanbul ikinci etap satışları devam ediyor!

Özyurtlar inşaat, Nlogo istanbul'un ikinci etabını ve New Bahçeşehir projesini satışa çıkardı. Nlogo istanbul ikinci etap 850, New Bahçeşehir ise 98 daireden oluşuyor.

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin 2014 istanbul Markalı Konut Araştırması, kentin 34 bölgesinde bin 7 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.

Legoland İstanbul'un temeli atıldı!

Legoland Discovery Centre istanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre istanbul'un bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşmaya hazır olacağını söyledi.

Moment İstanbul'da dairelerin yüzde 25'i satıldı!

AC Yapı'nın istanbul Anadolu Yakasfndaki Kartal'da inşasına başladığı Moment İstanbul projesi, konut yatırımcılarının yeni adresi haline geldi. Yoğun ilgiyle satışların başladığı projede dairelerin yüzde 25'i sahiplerini buldu.

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire!

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire fiyatları 190 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Satış süreci devam eden projede 166 adet dükkan ve 1.155 adet daireye yer veriliyor.

istanbul metroları Haberi

istanbul metroları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İstanbul'da inşa edilen metrolar sizler için araştırdık. 18 metro hattının bulunduğu İstanbul'da 15 adet metro hattı inşaat aşamasında. 

Ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihi bölgenin ulaşım açısından rahat olması. Metrolar ise geçtiği ilçedeki ev fiyatlarını artırıyor. İşte İstanbul'da yapımı devam eden o metro hatları...


1- Marmaray Halkalı-Gebze Hattı

63 kilometre uzunluğundaki Gebze - Haydarpaşa ve Sirkeci - Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metro Hattı, Halkalı - Gebze arasındaki mesafeyi 115 dakika düşürecek. 

Projeye başlanma tarihi: 03.11.2011
Projenin maliyeti: 1 milyar 42 milyon 79 bin 84 Euro

2- Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı

Hat Rumeli Hisarüstü bölgesi ile boğaz sahilinde yer alan Aşiyan Parkı arasında inşa edilen hat tamamlandığında M6 hattı...