29 / 03 / 2024

İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi projesi

İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi projesi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından yürütülen İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi projesi kapsamında düzenlenen Arama Konferansı'nda İstanbul'un iş, ekonomi ve eğitim çevrelerinden önemli isimler bir araya geldi.

Erdemir'den 550 milyon dolarlık yatırım kararı

Erdemir yapacağı pelet yatırımı ile önemli hammadde kaynaklarından birinde, kendine yeterlilik oranını yükseltecek ve yıllık karını 200-250 milyon dolar civarında artıracak.

2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31720 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Divan Talya için 50 milyon dolarlık yatırım kararı!

Marmaris Altınyunus, yaklaşık 8 yıl önce faaliyetine ara verilen Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolarlık yatırım kararı alındığını duyurdu.

2021 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31365 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Goldstein İstanbul Yatırım Projelendirme Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Goldstein İstanbul Yatırım Projelendirme Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mari Kler Dochoda tarafından kuruldu.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

Pandemi sürecinde yatırım ofislerinin faaliyetleri arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, "Şu anda yatırım kararı alınmış toplam 52 proje var. Bu projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 4 milyar dolar, taahhüt edilen istihdamı ise 10 bin 500 civarında." diye konuştu.

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Adil Erkoç tarafından kuruldu. 

İstanbul Yatırım Ajansı kuruluyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında olan 'İstanbul Yatırım Ajansı' hayata geçiriliyor. İstanbul ve Türkiye'nin ekonomik, insani kalkınmasını mümkün kılacak çalışmalar yapılmasının amaçlandığı projenin lansmanı 17 Şubat'ta yapılacak...

2020 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31037 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Volkswagen Manisa’ya yatırım kararı aldı!

Remax 7Tepe’den Mert Başaran Volkswagen’in Manisa’daki yatırım kararını yorumladı. Peki Volkswagen’in yatırım kararını nasıl okumak lazım?

2019 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 30690 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi projesi Haberi

İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi projesi


İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından yürütülen İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi projesi kapsamında düzenlenen Arama Konferansı'nda İstanbul'un iş, ekonomi ve eğitim çevrelerinden önemli isimler bir araya geldi.


Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un yatırım haritasını çıkarmayı amaçlayan araştırma projesinin adımlarını tartışmak ve araştırmaya yön verecek kriterleri belirlemek üzere sektör temsilcileri Arama Konferansı'nda buluştu. 


İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Şeker koordinatörlüğünde yürütülen projenin Arama Konferansı'na İstanbul Valiliği, İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Frekans Araştırma ve Veri Araştırma adına temsilciler ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden öğretim üyeleri katıldı.


İstanbul'un bölge ve ilçe düzeyinde yatırım ortamının, tüketim...