26 / 04 / 2024

İşyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır

İşyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte vergi hesabı..

İşyeri kira geliri vergisi 2014!

İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin beyanname verme sınırı ne kadar? Kimler işyeri kira geliri vergisi için beyanname verecek? İşte işyeri kira geliri vergisi 2014...

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Kira gelir vergisi ve kira beyannamesi konuları Mart ayıyla yeniden gündeme geldi. Peki kira geliri vergisini kimler veriyor? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm ayrıntılar ve merak edilenler... 

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı! Bu güne kadar beyan etmezseniz, cezası var! 

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerlerinden kira geliri elde eden vatandaşlar için de beyan dönemi 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? 

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan döneminde son 5 güne girildi. Peki kira geliri beyannamesi nasıl verilir? 

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok ayrıntılar...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira geliri elde eden kişiler için beyanname vermenin yol haritasını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '10 adımda internetten beyanname' başlıklı yazısı...

Kira geliri stopaj oranı 2021!

31 Temmuz 2020 tarihinden sonra iş yeri kiralarında stopaj oranı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İşte kira geliri stopaj oranı 2021...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılında gelir vergisi ödeyecek. Peki iş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021? İşte iş yeri kira geliri istisnası 2021...

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

Kira geliri beyannamesinde masraflar vergiyi azaltır mı?

Evi ve işyeri kirada olanların 2019’da elde ettikleri kira geliri için beyanname verme dönemi 1 Mart’ta başladı. Beyanname verilmesinin son tarihi ise 31 Mart olarak belirlendi. 

2020 kira geliri beyanname dönemi başladı!

2 milyon ev ve iş yeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için beyanname vermek zorunda. 2020 kira geliri beyanname dönemi başladı.

İşyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır Haberi

İşyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır

İşyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor.


Vergilendirme bazı kıstaslara göre yapılıyor. Her kira geliri elde eden değil, yalnız kazancın belirlenen istisna bedeli aşanlar vergide mükellef oluyor.


Buna karşın bir sene içerisinde elde edilen kira gelirlerinin istisna sınırını geçmemesi halinde vergi ödenmiyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır?


İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını 2014 yılı için 27.000 TL aşanlar beyanname vererek vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Konut ve işyeri kira gelirinin birlikte elde edilip beyan edilmesi halinde, istisna sadece konut kira gelirine uygulanıyor. İşyeri kira gelirine istisna uygulanmıyor. 


Gerçek gider yönteminde yer alan iktisap bedelinin % 5’i tutarındaki indirimi, sadece konut...