19 / 04 / 2024

İTO ırak inşaat yatırımları

İTO ırak inşaat yatırımları

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

İnşaat malzemeleri fiyatları yüzde 6,83 arttı!

İstanbul'da, Aralık 2021 perakende fiyatlarını açıklayan İTO inşaat malzemelerinde yüzde 6,83'lük artış olduğunu belirtti. 

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

İnşaat malzemeleri ihracatına Kovid-19 dopingi!

ABD ve Avrupa’dan pay alan Türkiye inşaat malzemeleri sektörü, bunun da etkisiyle 2020'de ihracatını yüzde 16,2 artırdı. İTO İnşaat Malzemeleri Komitesi Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat malzemeleri fiyatları endeksi Ocak’ta yüzde 0.78 arttı! 

İTO, İstanbul'da Ocak ayına ilişkin perakende fiyatlarını açıkladı. Verilere göre; inşaat malzemeleri fiyatları yüzde 0,78 artış kaydetti. 

İnşaat malzemeleri endeksi Kasım'da yüzde 1,83 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kasım 2020 fiyat indeksi sonuçlarına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre inşaat malzemeleri grubunda yüzde 1.83 arttı. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Çambaşı Yaylası'ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Bölgede kaba inşaatı tamamlanan 80 odalı, 120 yataklı otelin gelecek sezon açılması hedefleniyor.

İnşaat malzemeleri endeksi Eylül'de yüzde 2,99 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre inşaat malzemeleri endeksi Eylül'de yüzde 2,99 arttı...

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Irak'tan Güney Kore'ye dönen inşaat işçilerinin testleri pozitif çıktı!

Güney Kore sağlık yetkilileri yaptıkları açıklamada yeni vaka tanısı konanlar arasında 20 kişinin Irak’tan dönen inşaat işçileri olduğu bildirildi.

İnşaat malzemeleri endeksi Haziran'da yüzde 0,95 azaldı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Haziran 2020 fiyat indeksi sonuçlarına göre, Haziran ayında bir önceki aya göre inşaat malzemeleri grubunda yüzde 0,95 düşüş yaşandı.

İzmit'te yarım kalan konak inşaatı madde bağımlılarının yuvası oldu!

İzmit Belediyesi tarafından yarım bırakılan mahalle konağı alkol ve uyuşturucu kullananların yuvası haline dönüştü. Mahalle sakinleri akşam saatlerinde konak inşaatının içinde yer alan çıkanlardan rahatsız olduğunu belirtti.

İTO ırak inşaat yatırımları Haberi

İTO ırak inşaat yatırımları

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Bağdat Ticaret Odası,Irak'ta hayata geçecek projeler için işbirliğine gidiyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ülkede gerçekleşecek inşaat projeleri 100 milyar dolar değerinde olacak. 

Projelere yönelik açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Irak'ta ülkenin yeniden imarı için yaklaşık 100 milyar dolarlık projeler gerçekleştirilecek. Türk müteahhit sektörünün bu projelerden ciddi bir payı, Iraklı paydaşlarıyla birlikte alacağına inanıyorum." ifadelerine yer verdi. 

İTO'dan yapılan açıklamaya göre "Irak ile İnşaat Sektöründe İşbirliği Fırsatları Webinarı", İTO Başkanı Avdagiç ve Bağdat Ticaret Odası Başkanı Firas Resul Cafer'in katılımıyla düzenlendi.  Online olarak gerçekleşen etkinlikte konuşan Avdagiç, Irak'ın devam eden 2018-2022 Ulusal Kalkınma Planı'ndaki projelerin, müteahhitlik hizmetleri sunan Türk firmaları için önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Türk firmalarının, Iraklı...