28 / 03 / 2024

ivazsız ne demektir

ivazsız ne demektir

Tapu dairesinde gayrimenkul devirleri ivazsız bir şekilde de gerçekleşebiliyor. Peki ivazsız ne demektir? İvazsız intikal ne demektir? İvazsız intikal nasıl olur? İvazsız tapu intikali nasıl yapılır?

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

İvazsız ne demek?

Tapu dairesinde gayrimenkul devirleri ivazsız bir şekilde de gerçekleşebiliyor. Peki ivazsız ne demektir? İvazsız intikal ne demektir? İvazsız intikal nasıl olur? İvazsız tapu intikali nasıl yapılır?

Arsa tapulu ev ne demektir?

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. Bu aşamada karşımıza arsa tapulu evler çıkıyor. Peki, arsa tapulu ev ne demektir?

Bosaj ne demektir?

Mimarlık terimleri arasında yer alan bosaj ne demektir?: bir duvar yüzündeki taşların çeşitli şekillerde pürüzlü ve çıkıntılı olarak bırakılması uygulamasına "Bosaj" deniyor. İşte bosaj yapı örnekleri...

İmarsız arsa ne demektir?

İmarda arsa, üstüne bina yapılabilir, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçasına deniyor. Peki imarı olmayan arsa olur mu? İmarsız arsa ne demektir?

Veraset yoluyla veya ivazsız suretle intikalin vergilemesi!

Veraset yoluyla veya ivazsız suretle intikalin vergilemesi ile ilgili esaslar, Mirasçılar için hazırlanan vergi sorumlulukları rehberinde yer alıyor. Buna göre veraset ve intikal vergisi nedir, ne zaman ödenir?

Emlak vergisi değeri ne demektir?

Emlak vergisi değeri ne demektir? Söz konusu değer emlak vergisinde kaç yılda bir açıklanan arsa emlak değeri üzerinden hesaplanıyor? İşte emlak vergisi kanunu esasları bu haberde...

Baza kat ne demektir?

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

İvazsız intikallerde veraset vergisi ne kadar?

Veraset vergisi, bir kimsenin ölümünden sonra geriye bıraktığı miras üzerinden devlete ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki ivazsız intikallerde veraset vergisi ne kadar? İşte yanıtı...

Sömel ne demektir?

Temel duvarları yada kolonlar altına, yükü daha geniş bir alana yaymak için konulan malzeme olan sömel ne demektir? Sömel nedir? Sömel çeşitleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

İnşai hak ne demektir?

İnşai hak ne demektir? Hangi haklar inşai haklar grubuna giriyor? İnşai haklar kaça ayrılıyor? İnşai hak konusu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Dikey bahçe ne demektir?

Dikey bahçe ne demektir? Dikey bahçe, bir yapının duvarı üzerinde topraksız ve dikey olarak yapılan bahçelere deniyor. dikey bahçe tasarımı hakkındakid etaylar haberimizde yer alıyor..

ivazsız ne demektir Haberi

ivazsız ne demektir

İvazsız ne demek?

Kelime anlamı olarak "karşılık" manasına gelen ivaz, "bedel" anlamında da kullanılıyor. Tapuda gerçekleşen ivazsız intikal ise, bağış yoluyla veya herhangi bir tarzda olan ivazsız iktisapları ifade ediyor.


Veraset ve İntikal Kanununa göre şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer bir şahsa intikali veraset ve intikal vergisine tabi tutuluyor.


İvazsız intikale örnek..

Eşinizin bir gayrimenkul aldığını ve tapusunu sizin üzerinize yaptığını farz edelim. Bu durumda ivazsız bir intikal söz konusu oluyor. Ve bu intikal, veraset ve intikal vergisine tabi oluyor.


7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu kapsamında "İvazsız intikal nedir?" sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanmıştır;


“İvazsız intikal” tabiri; hibe yolu ile veya her hangi bir tarzda olan ivazsız...