19 / 04 / 2024

izmir buca kentsel dönüşüm

izmir buca kentsel dönüşüm

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Osman Aksüne, Aşık Veysel ve Aydın mahalleleri ve Buca ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi rikli ilan edildi. İşte İzmir kentsel dönüşüm yerleri....

İzmir Kuruçeşme yerinde dönüşüm kararını bekliyor!

İzmir Buca Kuruçeşme Mahallesi'nde oturan 36 ev sahibi Kuruçeşme kentsel dönüşüm kararını bekliyor...

İzmir 'deki 1 milyon 100 bin konuttan 330 bini ruhsatsız!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan İzmir 'deki 1 milyon 100 bin konuttan 330 bininin ruhsatsız olduğunu söyledi

İzmir Buca Konutları'ndaki 34 daire 4 saatte satıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da kentsel dönüşüm projelerinde kullanmak için inşa ettiği konutların 34 dairesini ihale yoluyla satışa sundu. Büyük ilgi gören ihaleye 289 talep geldi. Konutlar 4 saat gibi kısa bir süre içinde satıldı.

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

İzmir Buca'da İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi açılıyor!

Buca Belediyesi benzersiz bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturacak Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi yarın düzenlenecek törenle hizmete girecek.

İzmir Buca'daki okullara 3 milyon TL’lik onarım!

Buca Belediyesi “Siz Tatile Biz Tadilata” sloganıyla başlattığı ve 40 okulu kapsayan bakım onarım çalışmalarının ikinci etabını tamamladı.

İzmir'in kentsel dönüşüm projeleri internete geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini, bilgi amaçlı olarak internette sunmaya başladı. Vatandaşlar, evlerinin kentsel dönüşüm alanlarında kalıp kalmadığını artık kolaylıkla öğrenebiliyor.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Buca’ya sürücüsüz metro geliyor!

Buca’ya “sürücüsüz metro” geliyor İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ilçesinin ulaşım sorununu kökten çözecek metro projesi için kolları sıvadı. Fizibilite çalışmaları son aşamaya gelen Üçyol-Buca Metro hattı 11 istasyondan oluşacak.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi Folkart'ın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yeni yapım ihalesini gerçekleştirdi. İki aşamalı olarak yapılan ihaleyi tek başına teklif veren Folkart Yapı San. Tic. A.Ş. kazandı.

İzmir Uzundere kentsel dönüşümünün ihalesi yarın!

Uzundere Mahallesi'nde 280 konut ve 33 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi için yarın dördüncü kez ihaleye çıkıyor.

İzmir'in kentsel dönüşüm projeleri onay bekliyor!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Deniz Kezer bugünkü yazısında İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte Deniz Kezer'in o yazısı..

İzmir Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi Kurban Bayramı’nda açılıyor!

Şubat ayında gerçekleşen ihaleyle 49 yıllığına Par İnşaat’ın kiraladığı Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, Kurban Bayramı’na açılıyor. Par İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haskoloğlu, "Tesisimizde uzun bir süredir yenileme, tadilat ve temizlik çalışmaları yürüttük" dedi.

İzmir Buca'ya 6 yeni park inşa edilecek!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yıl içinde yaptığı semt gezilerinde tespit edilen veya mahallelinin ihtiyaç bildirdiği alanlara 2016 yılı yenileme programı kapsamında Buca’ya 6 yeni park yapım kararı alındı.

İzmir’de kentsel dönüşüm merkezde yapılmalı!

İzmir’de kentsel dönüşümün bir bütün içerisinde yapılarak planlanması gerektiğini belirten Megapol Başkanı Gökdemir, “Kentsel dönüşümün İzmir’in en merkezi yerlerinde yapılması lazım” dedi.

izmir buca kentsel dönüşüm Haberi

izmir buca kentsel dönüşüm

25/07/2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahalleleri ve Buca ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi rikli ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 28/5/2013 tarihli ve 2650 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2'nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahalleleri ve Buca ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi'nin yeniden dönüştürülmesine karar verildi. 



Kroki için tıklayın


Şengül...