20 / 04 / 2024

izmir doğal parkları

izmir doğal parkları

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

İzmir Sasalı Doğal Sit Alanı imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi 3. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı.

Kocaeli'ne Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı geliyor!

Kocaeli'nde Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkını hayata geçirmek için kollar sıvandı. Kartepe Uzuntarla mevkisinde yapılacak olan park, Afrika'daki doğal yaşam parklarını aratmayacak.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı 4 milyon 70 bin kişi ziyaret etti!

Açıldığı günden itibaren 4 milyon 944 bin kişiyi konuk eden Doğal Yaşam Parkı, toplam ziyaretçi sayısıyla, İzmir'in 4 milyon 70 bin olan nüfusunu da geçti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, 61 vilayeti geride bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, sadece bir yıllık ziyaretçi sayısıyla 61 kentin nüfusunu geride bıraktı.Doğal Yaşam Parkı, açıldığı günden itibaren 4 milyon 944 bin kişiyi konuk etti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı 51 bin kişi ziyaret etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Kurban bayramında ziyaretçi rekoru kırdı. 4 günlük bayram süresince 50 bin 956 kişi ziyaretçiyi ağırlayan Doğal Yaşam Parkı, bayramın 3. günü 19 bin 694 ziyaretçi ile rekora imza attı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda Güney Amerika habitatı oluşturulacak!

Yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısına yaklaşan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na yeni türlerin getirilmesiyle ilgili çalışmalara hız verildi. Parkın ikinci bölümü için ise Güney Amerika habitatı oluşturulması planlanıyor.

izmir doğal parkları Haberi

izmir doğal parkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi fıstık çamı üretimiyle ünlü Kozak Yaylası'nda önemli bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Büyükşehir, Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı kuruyor. 

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; Park, Avrupa Birliği’nin HORIZON 2020 Programı dahilindeki RURITAGE-Kültürel Miras Esaslı Sistematik Stratejiler Yoluyla Kırsal Yenilenme Projesi kapsamında yer alıyor. Turizm, doğa ve kırsal kalkınma faaliyetlerine odaklanan projeyle Bergama, Kınık ve Dikili’yi içine alan Bakırçay Havzası'nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak hedefleniyor.

Üretim atölyeleri olacak

Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı çam fıstığı üretiminin azalması nedeniyle ekonomik geliri zayıflayan bölgeye kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle hareketlendirecek. Kozak Yukarıbey Turizm Geliştirme Kooperatifi’ne ait 100 bin metrekarelik proje alanında karavan parkı, çadır kampı, ahşap ve yerel taş malzeme içeren bungalovlar gibi geçici ve kalıcı konaklama...