20 / 04 / 2024

izmir inşaat zirvesi katılımcıları

izmir inşaat zirvesi katılımcıları

İzmir'de inşaat zirvesi yapılacak. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin düzenleyeceği toplantıya katılacak olan 500'ün üzerinde Arap firması ile 150 Türk şirketi işbirliği anlaşmaları ve ortak çalışmalar için görüşecek

AYİDER, inşaat sektörünü bir araya getirdi! İnşaat Zirvesi'nde neler konuşuldu?

AYİDER, inşaat sektörünün en önemli zirvelerinden birinin ev sahibi oldu. Zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Peki hangi konular gündeme geldi? İşte ayrıntılar...

AYİDER, İnşaat Zirvesi'nde sektörü bir araya getiriyor!

AYİDER, sektör paydaşlarını “İnşaat Zirvesi”nde bir araya getiriyor. 2020 yılından beklentiler, kentsel dönüşümün geleceği gibi konular da gündeme taşınacağı zirve, 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık'ta! 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Zirvede Türkiye’den ve yurt dışından konuşmacılar dünya ve Türkiye’deki inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülerini paylaşacak..

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

İzmir inşaat sektörünün yıldızı olacak!

İzmir'deki konut projelerin hareketlendiğine dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in gelecek 10 yılda inşaat sektörünün yıldızı olacağını ifade etti.

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Zirvesi sona erdi!

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından düzenlenen İnşaat Zirvesi sona erdi. Öğrencilerle buluşan sektör temsilcileri, bilgilerini paylaştı, gençlerin sektöre ilişkin akıllarındaki soruları yanıt verdi.

İzmir Balçova'da 31.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova İnciraltı Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde 10 yıllığına sınırlı ayni hak tesisi karşılığı inşaat yaptıracak. İhalesi Kapalı Teklif Usulü ile gerçekleşecek inşaat işinin bedeli 31 milyon 334 bin 310 TL olarak belirlendi.

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

İzmir'de AVM inşaatının altından tarih çıktı!

İzmir’de AVM yapılmak üzere inşaatın devam ettiği alandan Osmanlı dönemine ait liman kalıntıları ve şapel çıkınca şantiyede arkeologlar çalışmaya başladı.

İzmir Entegre Sağlık Kampüsü inşaat sektörünü canlandırdı!

İşçilik ile birlikte toplam değeri yaklaşık 1 milyar TL olan inşaat malzemelerinin satışı İzmir’in ticaret hayatını canlandıracak.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

İzmir Biyoteknolojik İlaç Üretim Merkezi'nin inşaatı başladı!

İzmir'in kanser ilaçlarının üretim merkezi olması için bir adım daha atıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Biyotıp ve Genom Enstitüsü'nde (İBG) Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK'tan alınan toplam 42 milyon liralık hibeyle birlikte biyoteknolojik ilaç üretim merkezi inşaatına başlandı.

izmir inşaat zirvesi katılımcıları Haberi

izmir inşaat zirvesi katılımcıları


Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği, "İnşaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme" sloganıyla 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de yapılacak olan İnşaat Zirvesi'nin hazırlıklarına devam ediyor. Bu zirvede, Türkiye ve Arap ülkelerinde önemli yatırımların önünün açılması için görüşmeler yapılacak. Toplantıya katılacak olan 500'ün üzerindeki Arap firması ile 150 Türk şirketi, Türk- Arap işbirliği anlaşmaları ve ortak çalışmalar için görüşmeler yapacak. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, inşaat zirvesinin en önemli hedefinin Türk- Arap ülkeleri arasındaki yapı ve inşaat alanında ithalat ve ihracat seviyelerini artırmak olduğunu söyledi.


Son teknolojiler

Attar, "Taraflar arasında yapı ve inşaat sektöründe sağlam ortaklıkların kurulması, teknik ve teknolojik deneyimlerin paylaşılması, Türkiye'deki Arap yatırımcıların önünün açılması için çalışılacak. Zirvede, sektörün vardığı son teknolojiler dahil olmak üzere sektörde kullanılan tüm malzemeler, yapı inşaat...