19 / 04 / 2024

izmir metro dersleri

izmir metro dersleri

İzmir Metro A.Ş., İŞKUR ortaklığında Türkiye'de ilk kez tren sürücülüğü eğitimi vermeye başladı. 6 aylık kursta teorik ve pratik eğitimi başarıyla tamamlayanlar, bröve alarak raylı sistem hattında tren kullanabilecek.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir metro çalışmalarında son durum ne? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

İzmir'de metro ve tramvay projeleri vaktinde tamamlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği metro projelerini yakından takip ettilerini belirterek, metro ve tramvayda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksikliklerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

İzmir'e yeni bir metro hattı daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en uzun metro hattı yapılacak. Mevcut hatlardan bağımsız olacak hat 28 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Hat Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar arasında hizmet verecek.

izmir metro dersleri Haberi

izmir metro dersleri

İzmir Metro A.Ş., Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü ile tren sürücülüğü eğitimi programını uygulamaya başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında 28 kişiye eğitim veriliyor. Kursa katılanlar, trenin mekanik aksamından kullanımına kadar her türlü bilgiyi öğrenirken, eğitimi başarıyla tamamlayanların ihtiyaca göre sürücü olarak istihdam edilebileceği bildirildi.


6 ay süreyle eğitim görecek olan adaylara tren sürücülüğü ile ilgili tüm teorik bilgiler verilecek. Adaylar kurs kapsamında, toplam 2 bin kilometre tren sürüşü yaparak pratik eğitim de alacaklar. Eğitim kapsamında tren sürüşleri öncelikle gece yolcusuz vagonlarda, bu aşamadan sonra da yolculu vagonlarda “uzman sürücü gözetiminde” uygulanacak.


Adaylar eğitimlerinin ardından yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak 3 ayrı sınavdan geçecek. İzmir Metro A.Ş. Trafik Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyetin yapacağı sınavlardan 70 puan ve üzeri alan...