26 / 04 / 2024

izmir raylı sistem projeleri

izmir raylı sistem projeleri

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "İzmir'e hücum bedeli" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

İzmir’de raylı sistem ağı 250 kilometreye ulaşacak!

İzmir Metro ve İZBAN’ın yeni uzatma projeleri ve tramvay yatırımları devam ediyor. İzmir’de raylı sistem ağı 2020 yılına kadar 250 kilometreyi bulacak.

Aziz Kocaoğlu: Raylı sistemi 11 kat büyüttük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısında, okulların açılması ile birlikte artan yoğunluk ve toplu ulaşım yatırımları gündeme geldi.

İzmir’deki raylı sistem uzunluğu 130 kilometreye ulaştı!

İzmir’deki raylı sistemler son 6 yılda 11,6 kilometreden 130 kilometreye çıktı ve yüzde 1100 oranında büyüdü. Sistem, diğer yandan çevre, gürültü ve hava kirliliği ile trafik üzerinde de olumlu etkiler yarattı.

İzmir'de raylı sistem hattı 180 kilometreye ulaşacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu yapım aşamasındaki 26 kilometrelik Selçuk hattı ve tramvay hatlarımızla birlikte 2019'a gelindiğinde 180 kilometrenin üzerinde bir raylı sistem ağını hizmete almış olacağız” dedi...

İzmir’de raylı sistemin toplu ulaşım içindeki payı yüzde 30’a yükseldi!

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, Türkiye’de hiçbir kentin bu düzeye yaklaşamadığını belirterek, geçtiğimiz Ekim ayında 8 milyon 250 bin biniş sayısıyla metroda “tüm zamanların rekorunun” kırıldığını söyledi.

İzmir'de raylı sistemi kullanan yolcu sayısı 100 bine çıktı!

Ege'nin İncisi İzmir'de toplu ulaşımdaki yeni dönemin başlamasıyla birlikte, iş merkezlerinin odağındaki İZBAN 'ın Alsancak ile İzmir Metro'nun Konak-Çankaya-Basmane istasyonları, yolcu sayıları 100 bine çıktı.

İzmir'de raylı sistem kullananların sayısı yüzde 3 arttı!

ESHOT'un raporuna göre, ulaşım düzenlemesinin ardından, raylı sistemi kullananların sayısı yaklaşık yüzde 3 arttı, yoğun saatlerde otobüs başına düşen ortalama yolcu sayısı da 53'ten 45'e indi...

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?

İzmir'de yapımı devam eden raylı sistem projelerinde son durum ne? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve çalışmalardaki son durumu paylaştı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşeniyor!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar tüm hızıyla sürdürüyor. Hattın Otogar ile Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı arasını kapsayan Dumlupınar Bulvarı kısmında raylar döşeniyor.

Raylı sistem projeleri için 3 şehrimize 150 milyon avro!

İller Bankası yurt içinde devam eden raylı sistem projeleri için İslam Kalkınma Bankası ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep için 150 milyon avroluk anlaşma yaptı...

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

Kayseri Anayurt Raylı Sistem Hattı için anlaşma imzalandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için İslam Kalkınma Bankası'yla anlaşma imzalandı.

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistem ile ilgili özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirtti. Demir raylı sistemin doğu ve batı yönünde uzatılacağını da duyurdu...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde hummalı çalışma sürüyor. 

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

izmir raylı sistem projeleri Haberi

izmir raylı sistem projeleri

Çok değil; daha 3-5 yıl önceye kadar; “İzmir, üstü başı kir, pas içinde, sümüklü bir çocuk gibi” diyenler vardı.


“İzmir Köykent” diyerek aşağılamaya çalışanlar da oldu.


Ama gerçekler bunu söyleyenleri her zaman ki gibi yine mahcup etti. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen yıl 16 bin 129 kişi İstanbul’dan İzmir’e taşındı.


Huggent Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, 40 yaş üstü profesyonel yöneticilerin İzmir’de yoğun şekilde iş aradığını açıkladı.


***


Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ali Rıza Karacan, Türkiye’nin tüm kentlerini inceleyen 708 sayfalık bir araştırma yaptı. Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek ili İzmir çıktı.


Tüm rakamlar İzmir’in Türkiye’nin yaşam standartları en yüksek kenti olduğunu kanıtlıyor.


TÜİK verilerine göre İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı, kişi başına düşen atık su arıtma miktarı ve AB standartlarında...