29 / 03 / 2024

izmir Tarihi Asansör yenileme

izmir Tarihi Asansör yenileme

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

800 yıllık Tekfur Sarayı’na asansör yapıldı!

İstanbul'un Edrnekapı bölgesinde bulunan tarihi Tekfur Sarayı’na asansör yapıldığı belirlendi. Saraya yapılan asansör sosyal medyada tepki çekti.

İzmir Dario Moreno Sokağı'ndaki tarihi bina restore ediliyor!

İzmir'in simge yapılarından biri olan Karataş'taki Tarihi Asansör'e komşu olan üç katlı tarihi bina hizmete girdiğinde İzmirli müzisyenin adını taşıyan sokak çok yönlü bir sanat mekanına kavuşacak.

Hasankeyf'e raylı yamaç asansörü!

Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile su altında kalacak Hasankeyf'te tarihi eserlerin sergileneceği Kültür Parkı'na "Raylı Yamaç Asansörü" inşa ediliyor. Asansörün bir ay sonra hizmete açılması bekleniyor.

10. Asansör Fuarı İzmir'de kapılarını açtı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 10. Asansör Fuarı İzmir'de 10 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek sektörün dev buluşmasında son teknoloji ürünler vizyonda olacak.

İzmir'deki Tarihi Asansör'ün zemini yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

İzmir metrosunu kullanan engelliler asansör engeli yaşıyor!

İzmir Metrosu’nu kullanan bedensel engelli vatandaşlar, sık sık arızalanan asansörlerden şikayetçi. Engelliler, “Asansör arızaları nedeniyle pek çok istasyona giremiyoruz. Bazen de girdiğimiz istasyonda mahsur kalıyoruz” dedi

İzmir'deki Tarihi Asansör müze oluyor!

İzmir'in Saat Kulesi'nden sonra en bilinen yapılarından olan ve halen kullanılan Tarihi Asansör'ün kentin çok kültürlü yapısına dikkat çeken bir müze olarak hizmet vermesi önerildi.

İzmir'de bakım yapılan asansör işçinin üzerine düştü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir çocuk işçi, bakımını yaptığı asansörün altında kalarak yaralandı. . Kafa tasında kırık tespit edilen Ç.B, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi...

1971 yılında dünyanın en eski asansörü İstanbul'daymış!

1971 yılında su ile çalışan dünyanın en eski asansörü İstanbul'da bulunuyormuş. İnşa tarihi 1900 yılına dayanan asansör, Memduh Paşa tarafından, yıkılmış bir köşk arazisi üzerine yaptırılmış.

İzmir asansör kazasında soruşturma devam ediyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka ilçesindeki inşaatta dış cephe asansörünün düşmesi sonucu 4 işçinin yaralandığı kazayla ilgili, adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. İzmir asansör kazasında soruşturma devam ediyor.

İzmir'deki asansör kazasında incelemeler sürüyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 4 işçinin yaralandığı asansör kazasıyla ilgili inceleme sürüyor. Polis ekiplerinin incelemesinin ardından inşaat çalışmaları durduruldu. Dün sabah saatlerinde Çalışma Bakanlığı ekipleri, inşaatta araştırma yaptı.

İzmir'de asansör 10. kattan düştü: 4 işçi yaralı!

İzmir’de yaşları 19 ile 29 arasında değişen 4 işçiyi taşıyan bir inşaata ait asansör 10. kattan düştü. Ağır yaralanan işçiler hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı...

izmir Tarihi Asansör yenileme Haberi

izmir Tarihi Asansör yenileme


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek çalışmaların olduğu 11 Nisan 2016 Pazartesi ile 13 Nisan Çarşamba günleri arasında Tarihi Asansör ile birlikte yine Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesinde olan Asansör Restoran, Teras Kafe ve Ceneviz Salonu da kapalı olacak. Asansör, restoran ve kafeler, 14 Nisan Perşembe gününden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak.



İzmir Büyükşehir...