19 / 04 / 2024

izmirli depremzedeleri kredi

izmirli depremzedeleri kredi

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler 'Sorunlar çözülemedi' dedi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi: Çadır kuracaklar!

2020 senesinde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sebebiyle evleri hasar alan İzmirli vatandaşlar uzun süredir devletten kredi bekliyor, istekleri onaylanmazsa Ak Parti İzmir İl Binasının önüne çadır kuracaklar.

İzmirli depremzedelere kredi şoku!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştirildi. Soyer, İzmir'de yaşanan depremin ardından 332 milyon dolarlık kredi anlaşmasının durdurulduğunu belirtti.

İzmirli depremzedeler kredi müjdesi bekliyor!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için depremzedelere verilecek krediye yönelik müjde beklediğini dile getirdi. 

İzmirli depremzedelerden 2 yıl ötelemeli kredi çağrısı!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmirli depremzedeler için inşa edilen konutlardaki son duruma değindi. Özkan, depremzedelerin kredi çağrılarını yinelediğini de belirtti.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmirli depremzedelerin kredi bekleyişi devam ediyor .İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kredi müjdesi vermezse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini duyurdu.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi talebi!

İzmir’in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde 8 bina kısmen, 5 bina da tamamen yıkıldı. Evlerinden olan İzmirli depremzedelerin, faizsiz kredi bekleyişi devam ediyor...

İzmirli depremzedelere kredi müjdesi!

İzmir depreminde yıkılan binaların yer aldığı projelerdeki hak sahiplerine yüzde 10 faizle, 1 yıl ödemesiz 19 yıl geri ödemeli kredi verilecek.

İzmirli depremzedeler kredi için imza bekliyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, bugünkü köşesinde İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremi kaleme aldı. İşte Tuncay Mollaveisoğlu'nun o yazısı...

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan düzenledikleri basın toplantısında  depremzedelere verilecek kredi için adım atılması konusunda çağrıda bulundu. 

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında evsiz kalan vatandaşlar verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

İzmirli depremzedelerin kredi ve kira yardımı mağduriyeti!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 118 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sarsıntı sebebiyle binlerce vatandaş 7.5 aydır verilen sözlerin tutulmamasından mağdur olduklarını belirtti. 

izmirli depremzedeleri kredi Haberi

izmirli depremzedeleri kredi

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan ve 118 kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan depremin ardından 250 bin kişi zarar gördü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen verilen sözler tutulmadı. 

Devletin kendilerini unuttuğunu ileri süren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istedi. Randevuya geri dönüş yapılmadığını ifade eden Özkan, “Depremzedeleri 9 aydır duyan yok. Cumhurbaşkanı’ndan defalarca randevu talep ettik ama 4 aydır dönüş olmadı. Artık sesimizi duyun” diye konuştu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özkan, şunları kaydetti: 

“Devletin önerdiği kentsel dönüşüm kredisine gücümüz yetmiyor. Aldığımız kredinin taksitlerini ödeme imkânı yok. Bizler, kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istiyoruz. Evi yıkılmış, kirada oturan biri taksitleri...