28 / 03 / 2024

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü yüksekliği ne kadar

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü yüksekliği ne kadar

Sanayi Bakanı Işık ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 252 metre yüksekliğe ulaşan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin son 10 yılda geldiği durumu bir kez daha anladıklarını ifade etti.

İzmit Körfez Geçişi son yılların en verimli projesi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Yavuz Semerci, bugünkü yazısında İzmit Körfez Geçişi projesini değerlendirdi. Semerci, ''Son yıllarda devreye alınan projeler içindeki en akıllı, en verimli, en ekonomik projedir'' dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 2 ay içinde açılacak!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü GÖKTÜRK-2 ile görüntülendi!

İzmit'teki Körfez Geçişi Asma Köprüsü, GÖKTÜRK-2 uydusunca görüntülendi. "Haftanın fotoğrafı" başlığı altında yayımlanan görüntüde, inşaatı devam eden Körfez Geçişi Asma Köprüsü yer aldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün 275 metresi tamam!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Mayıs ayı içinde ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde tabliyeler birbiri ardına döşeniyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde iki kule arasına ilk tabliye yerleştirildi!

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. En son iki kule arasına ilk tabliye de yerleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün ilk tabliyesi 15 Ocak'ta yerleştirilecek!

Dünyanın en büyük asma köprüleri arasında 4'üncü olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün ilk tabliyesi 15 Ocak'ta yerleştirilecek. Toplam 87 tabliyenin yerleştirileceği köprüde işlemlerin şubat sonunda tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.

Erol Çiçek: Körfez Geçişi Projesi hemen durdurulmalı!

Bursa’da faaliyet gösteren, Çevre ve Ekoloji Hareketi (ÇEHAV) avukatlarından Erol Çiçek’ın açtığı dava sonucu mahkeme, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Projesi’nin ÇED raporundan muaf sayılamayacağına karar verdi.

Körfez Geçiş Köprüsü, Naturalm Çiftlik Evleri'ne ilgiyi artırdı!

İki yakayı birleştiren İzmit körfez geçiş köprüsü İstanbulluların çiftlik evlerine ilgisini artırdı. ALM İnşaat'ın İstanbul'a yakın mesafede Karamürsel'de doğal yaşam alanı olarak nitelendirdiği Naturalm Çiftlik Evleri konut alıcılarından büyük ilgi görüy

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü yüksekliği ne kadar Haberi

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü yüksekliği ne kadar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, kulelerin üzerine çıkınca Türkiye'nin son 10 yılda geldiği durumu bir kez daha anladıklarını, istikrarlı ve güçlü bir yönetimin Türkiye'ye kazandırdığı güzellikleri gördüklerini dile getirdi. Köprünün ulaşımda önemli bir rol üstleneceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Son derece ileri teknolojinin kullanıldığı, dünyada sayılı deniz içinde ayakları olan bir geçiş köprüsü. İleri teknolojinin kullanıldığı büyük bir proje, inşallah en kısa zamanda hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Özellikle bunu en çok bekleyen illerden biri de Bursa. Buradan Bursa'ye geçeceğim, oradaki hemşehrilerimize de nisan ayında açılış müjdesini de yavaş yavaş verecek noktaya geldiğimizi görüyorum. Kazasız belasız hizmete...