19 / 04 / 2024

izmit verilen iskan ruhsatı sayısı

izmit verilen iskan ruhsatı sayısı

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, İzmit’te 2018 yılı içinde 1233 adet iskân ruhsatı verildiğini açıkladı.

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İzmit'te bir ayda 147 iskan verildi!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkililerince verilen bilgiye göre, İzmit’te bir ay içerisinde 147 adet yapıya  iskan ruhsatı verildi.

Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı!

Taşyapı’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut projesi Four Winds için bakanlık tarafından verilen iskâna Kadıköy Belediyesi’nin iptal ettirmek için açtığı iskân iptal davasında sona gelindi. Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı.

İzmit'te bir ayda 116 adet iskan ruhsatı verildi!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre; İzmit’te yıkılan riskli yapıların yerine depreme dayanıklı yeni yapılar inşa ediliyor.

Hukuk, Taşyapı Four Winds projesine dur dedi!

Kadıköy’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar hakkı kullanarak dört tane gökdelen yapan Taşyapı’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskan mahkeme tarafından durduruldu.

İzmit’te bir ayda 68 binaya iskan!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, bir ay içinde iskân için 77 başvuru yapıldı. Başvuruları yerinde titizlikle inceleyen teknik ekip bunlardan 68'ini projeye uygun bularak iskân ruhsatı verdi.

2015 iskan harçları!

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

İskan talep dilekçesi örneği!

Bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onaya iskan deniyor. İskan için yapı sahibinin bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. İşte, iskan talep dilekçesi örneği!

İskanı alınmış ev ne demek?

İskan belgeleri, belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni biriminin düzenleniyor. Binaya bu belge yapı müteahhiti tarafından alınıyor. Peki, iskanı alınmış ev ne demek? İskanı alınmış ev özellikleri nelerdir?

Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü arttı!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artış göstermekle birlikte, bunların yüzölçümü yüzde 35,8, değeri yüzde 50,4, daire sayısı yüzde 27,4 olarak artış gösterdi.

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

Belediyeden iskan belgesi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi olarak da bilinen iskan, belediyeden inşaat çalışmaları tamamlanan yapılar için alınıyor. Peki, belediyeden iskan belgesi nasıl alınır? İskan belgesi için neler gerekiyor?

izmit verilen iskan ruhsatı sayısı Haberi

izmit verilen iskan ruhsatı sayısı

İzmit’te 2018 yılı içinde 1233 adet iskân ruhsatı verildi. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre, iskân için başvuranların talepleri tek tek incelendikten sonra kurallara uygun yapılara yapı kullanım izni verildi. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit’te en çok iskân verilen ay 173 adet ile Kasım ayı olurken, en az iskân verilen ay ise 48 ruhsat ile Eylül oldu. Ocak ayında 97, Şubat ayında 112, Mart’ta 102, Nisan ayında 90, Mayıs ayında 131, Haziran ayında 120, Temmuz ayında 61, Ağustos ayında 61, Ekim ayında 147, Aralık ayında da 90 olmak üzere 2018 yılı içinde 1233 adet yapı kullanım (iskân) ruhsatı verildi.

Verilen iskân ruhsatlarından dolayı İzmit Belediyesi’nin kasasına 6 milyon 976 bin TL girdiği kaydedildi.

497 Kat Mülkiyeti

Yetkililer, geçen...