25 / 04 / 2024

kaçak daire tespit tutanağı

kaçak daire tespit tutanağı

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi için ilk olarak yasal uygulamaları yerine getirmesi gerekiyor. Yasal düzenlemelere uymayan yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. İşte, kaçak yapı tespit tutanağı!

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Antalya'daki kaçak yapı miktarı meclis gündeminde!

Antalya'daki konut sayısı ve tespit edilen kaçak yapı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aykut Erdoğdu kaçak inşaat iddialarına ne yanıt verdi?

5 milyon liralık kaçak lüks daire iddialarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu inşaat ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

kaçak daire tespit tutanağı Haberi

kaçak daire tespit tutanağı

Kaçak yapı tespit tutanağı!

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi için ilk olarak yasal uygulamaları yerine getirmesi gerekiyor. Yasal düzenlemelere uymayan yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. 


Yapının kaçak durumuna düşmemesi için İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olması gerekiyor.  Bir yapının kaçak yapı olamaması için mutlaka inşaat ruhsatı almış olması gerekiyor.


İnşaat çalışmaları başlanmış olan yapının belediyede kaydının olmaması ve belediye yetkilileri tarafından bu binanın tuhsatı olmamasının tespit edilmesi halinde kaçak yapının çalışmaları durduruluyor. 


Durdurma işlemi, yapı durdurma tutanağının yapı yerine asılmasıyla, yapı sahibine bildirilmiş sayılıyor. Bu günden başlayarak en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirilmesi ve ruhsat alınması gerekiyor. 


Kaçak yapıdaki aykırılığın giderilmesi  inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye ya da il özel yönetimince...