26 / 04 / 2024

kaçak yapı aboneliği

kaçak yapı aboneliği

2008 yılında yürürlüğe giren 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kaçak yapıya elektrik aboneliği yapılabiliyor. İşte kanun esasları...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki çiftlik evine kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı inşa ettiği öğrenildi. Portakal’ın zamanında eleştirdiği İmar Barışı’ndan da yararlandığı ortaya çıktı...

Kandıra'da iş hanının çatı katındaki kaçak yapı mecliste!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir iş hanının çatı katındaki kaçak yapı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmit'te kaçak yapı sahiplerine 20 bin lira ceza!

İzmit Belediyesi encümen toplantısı, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, kaçak yapılar için 20 bin lira cezai işlem uygulanması kararı verildi...

Kaçak yapılar için Genel Kurul'da görüşülecek!

Kaçak yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başlıyor.

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Bodrum'daki kaçak yapılar için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı ve kaçak yapıldığı iddia edilen yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Söz konusu yapılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Şanlıurfa Eyyübiye'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatlarıyla kaçak yapılar için mücadelesine devam eden Eyyübiye Belediyesi, Muradiye Mahallesinde bulunan kaçak yapılar için, yıkım kararı aldı.

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

kaçak yapı aboneliği Haberi

kaçak yapı aboneliği

Kaçak yapıya elektrik aboneliği!

2008 yılında yürürlüğe giren 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kaçak yapıya elektrik aboneliği izni geldi.


Yeni yasaya göre, yapı kullanma izni olmayan yapılarda, kullanma izni alınıncaya kadar ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabiliyor. 


5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 25.maddesi ile 3194 sayılı İmar Kanuna geçici madde eklenerek yapılmıştır. Kaçak yapıya elektrik bağlanması ile ilgili madde şu şekilde sıralanıyor:

"GEÇİCİ MADDE 11 – 

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (yani 26/07/2008 tarihine kadar) yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt...