19 / 04 / 2024

Kadastro Kanununda Değişiklik Teklifi 2018

Kadastro Kanununda Değişiklik Teklifi 2018

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması ön

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TBMM’den geçti! Kredi kartları ve kredi faiz indirimi ile ilgili flaş değişiklik…

TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı. Bundan sonra vatandaş daha fazla sigorta ve masraftan kurtulacak.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında en az 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet etmeleri şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması amaçlanıyor. 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'aile konutu' olarak kullanılan malların ihlallerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

Kadastro Kanununda Değişiklik Teklifi 2018 Haberi

Kadastro Kanununda Değişiklik Teklifi 2018

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklif ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması öngörülüyor.

GEREKÇE

1970 yılları başında yapılan Kadastro çalışmaları taşınmazların tespit ölçüm ve yazımları yeterli olmayan teknik imkanlarla yapıldığından kadimden beri zilyetliği ve şimdiki zilyetliği aynı olduğu halde Çap ve Tapu sınırları farklıdır. Hatta isimlerin farklı olduğu taşınmazlar da vardır.

Üretim yapılan taşınmazlarda Tapu Çap ve kaydına göre farklılıklar olduğundan Osmangazi Köprüsü ve Organgazi Tünelinin açılması ile Bursa'da büyük talep yaşanmış, taşınmaz alanlar ile komşuları uygunsuzluktan büyük problemler sürtüşmeler yaşamaya başlamışlar, komşuluk ilişkileri de bozulmaya başlamıştır. Büyük ve acılı Sosyal ve Ailevi problemlerin yaşanacağı muhakkaktır....