19 / 04 / 2024

Kadıköy Kent Dayanışması telefon

Kadıköy Kent Dayanışması telefon

Kadıköy Kent Dayanışması ve Kadıköy’de görev yapan 21 mahalle muhtarı, ıslah çalışmaları İBB tarafından yürütülen Kurbağalıdere’nin temizlendiği ve derede balıkların görüldüğü iddiaları üzerine Kurbağalıdere kenarında basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Kadıköy'de inşaatta kurtarma operasyonu!

Kadıköy'de bir inşaata denetim için giden kontrolör Ercan Ortaç, yaklaşık 10 metre derinliğinde çukura düştü. Ortaç, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kurtarıldı.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Kadıköy Açık Akademi Kent Seminerleri başlıyor!

Kadıköy Belediyesi Akademi, “İstanbul Nereye?” üst başlığıyla, 8 haftalık kent seminerleri programı hazırlıyor. Programın 15 Mart-6 Mayıs tarih aralığında yapılması planlanıyor.

Kadıköy'de 5 yılda 2 bin 500 konut yıkıldı!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmasını değerlendirdi. Nuhoğlu, 2012'den bu 3 bin 300'e yakın riskli bina tespit edildiğini, 2 bin 500'e yakınının yıkıldığını belirtti.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatı için iskan tartışması sürüyor!

İSTANBUL Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen arazide Taşyapı tarafından inşa edilen 45 katlı 4 gökdelene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskân, mahkeme tarafından iptal edildi.

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi

Kadıköy'de inşaat çalışmasındaki çökme!

Kadıköy'de bir inşaatın temel çalışmaları sırasında dün meydana gelen çökmenin olduğu yerde çalışmalar sürüyor.

Kadıköy Kent Dayanışması'ndan 'İnşaat Terörüne Dur De' eylemi!

Kentsel dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü Kadıköy'de, kamyonların bir yılda 5 can aldığını, belirten Kadıköy Kent Dayanışması, "İnşaat Terörüne Dur De!" eylemi yaptı.

Kadıköy Kent Dayanışması telefon Haberi

Kadıköy Kent Dayanışması telefon

Kadıköy Kent Dayanışması, Kurbağalıdere’nin temizlendiği ve derede balıkların görüldüğü iddiaları üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Kent Dayanışması ve Kadıköy’de görev yapan 21 mahalle muhtarı, ıslah çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen Kurbağalıdere’nin temizlendiği ve derede balıkların görüldüğü iddiaları üzerine Kurbağalıdere kenarında basın açıklaması yaptı. “Topbaş baksana balıkları saysana” yazılı pankart açan grup adına basın açıklaması yapan Filiz Elasu, derenin ıslahı için biyolojik arıtma tesisi kurulmasının gerekli olduğunu belirterek, “Kurbağalıdere’de mavi suları ve balıkları henüz göremedik, özlemle bekliyoruz. İşte Kurbağalıdere, işte İBB’nin yaptıkları. Kurbağalıdere’yi kirleten kaynakları ıslah etmeden, başlatılan proje bitmeden Kurbağalıdere’nin temizlenmesi mümkün değildir” dedi.

Gruba destek veren CHP eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt deredeki kirliliği göstermek üzere kepçeyle derede balık aradı. Ancak Öğüt’ün ağına takılan balık olmadı....