28 / 03 / 2024

kamulaştırmada bedel tespiti

kamulaştırmada bedel tespiti

Kamulaştırmanın satın alma usulü ile yapılamaması halinde, kamulaştırma bedeli mahkeme tarafından tespit ediliyor. Peki kamulaştırma bedelinin tespiti mahkemece nasıl yapılıyor? İşte yanıtı ve detayları haberimizde...

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme!

Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler bedel tazminatı davacı açabiliyor. Kamulaştırmasız el atma davaları için herhangi bir yasal sınırlama bulunmuyor. Peki, kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Kamulaştırmasız el atma hak düşürücü süre!

Taşınmazına kamulaştırmasız el atma ile el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma hak düşürücü süre var mı? Kamulaştırmasız el atma hak düşürücü süre ne kadar?

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016!

Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir?

Oran Sitesi’ndeki kamulaştırmada ihlal iddiaları kabul edilmedi!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara’nın Or-An semtindeki eski milletvekili lojmanlarının 1984’te yapımı için taşınmazları kamulaştırılan üç kişinin, mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruyu kabul etmedi.

Isparta'nın yeni otogarında kamulaştırma yüzde 90'a ulaştı!

Belediye, 200 bin m2'lik Yeni Otogar alanında satın alma ve takas yöntemiyle kamulaştırmada yüzde 90'a ulaştı. Otogardaki ticari alanlar için profesyonel AVM yönetimi modelinde kiralama şirketlerinden hizmet satın alınacak.

Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süreç!

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Zonguldak Kilimli'de liman kamulaştırması durduruldu!

Danıştay, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Muslu Beldesi'nde enerji şirketince liman ve kömür stok sahası kurulan alanda yapılan kamulaştırmada hukuka uygunluk olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olan kamulaştırma esasları kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazın malik veya malikleri ile taşınmaz için tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşma yapılıyor. Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

kamulaştırmada bedel tespiti Haberi

kamulaştırmada bedel tespiti

Kamulaştırma bedelinin mahkemece tespiti!

Gayrimenkullerin, kamu yararının gözetildiği durumlarda bedeli ödenerek, alınması ve kamu yararının gözetildiği projeler için kullanılmasına kamulaştırma deniyor. Kamulaştırma işleminde söz konusu olan bedel; kamulaştırmanın satın alma usulü ile yapılamaması halinde mahkeme tarafından tespit edilebiliyor. 


Kamulaştırma bedelinin mahkemece tespiti ile ilgili yasal hükümler, Kamulaştırma Kanunu dahilinde madde 10'da şu şekilde açıklanıyor;


Kamulaştırma bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili 

Madde 10 – (Değişik: 24/4/2001 - 4650/5 md.)

Kamulaştırmanın satın alma usulü ile yapılamaması halinde idare, 7 nci maddeye göre topladığı bilgi ve belgelerle 8 inci madde uyarınca yaptırmış olduğu bedel tespiti ve bu husustaki diğer bilgi ve belgeleri bir dilekçeye ekleyerek taşınmaz malın bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesine müracaat eder ve taşınmaz malın kamulaştırma bedelinin tespitiyle, bu bedelin, peşin...