29 / 03 / 2024

kamulaştırmaya itiraz

kamulaştırmaya itiraz

4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince özel kimselere ait taşınmaz mallar kamulaştırılıyor. Peki, yapılan bu kamulaştırmaya itiraz edilir mi? İşte yanıtı..

Kamulaştırmaya itiraz dilekçesi!

Kamulaştırma işlemi ile, kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallarına el konuluyor. Peki, kamulaştırmaya nasıl itiraz edilir? İşte kamulaştırmaya itiraz dilekçesi...

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma kararının iptali davası!

Kamulaştırma bedelinin tespiti, ödemeleri,iptaline ilişkin yasal esaslar, Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.Peki kamulaştırma kararının iptali davası nasıl açılır?İşte kamulaştırma kararının iptali davası..

Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek kamulaştırılıyor. Peki kamulaştırma itirazı yapılabilir mi? Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...

Yıldırım'da 4 buçuk yılda 106 milyonluk kamulaştırma!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 23 yılda yapılan kamulaştırmanın yüzde 76'sını dört buçuk yılda tamamlayarak 147 bin 68 metrekarelik kamulaştırmaya 106 milyon 172 bin 656 TL harcadı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Süleyman Demirel OSB'nin kamulaştırılmasına tepki!

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı kamulaştırılıyor. Koçtepe sakinleri kamulaştırmaya tepki gösterdi.

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırmaya durdurma kararı!

Gaziosmanpaşa ilçesine yönelik ilan edilen Acele Kamulaştırma Kararı içerisinde olan Mevlana Mahallesi hakkında yapılan itirazlar ve açılan davalar neticesinde ; Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Danıştay'dan Sur'un acele kamulaştırması için ivedi yargılama!

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen'in Sur İlçesi'ndeki acele kamulaştırma kararına yaptığı itiraz, Danıştay 6'ncı Dairesi'nce ivedi yargılama usulü kapsamına alındı.

Ankara'daki acele kamulaştırmaya ilişkin 10 sorun TBMM'de!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'nı kapsayan Acele Kamulaştırma Kararını meclis gündemine taşıdı. Gök sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Gaziosmanpaşa'da parsel parsel kamulaştırmaya dava!

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, parsel parsel kamulaştırılmanın itirazı için yarın Bölge İdare Mahkemesin'de dava açacak.

Mimarlar Odası'ndan Sur'daki kamulaştırmaya tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapmış ve onlarca kültürel değerin olduğu Diyarbakır Sur'da acele kamulaştırma yapılmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Sur'daki kamulaştırmaya tepki!

Diyarbakır’ın Sur ilçesi için alınan ‘acele kamulaştırma’ kararına tepki gösteren Sur halkı, “Hükümet buradaki yaşamı yok etmeye çalışıyor. Biz dönüşümü kabul etmiyoruz. Zararlarımız ödensin biz evlerimizi kendimiz yaparız. Toledo filan istemiyoruz” diyor

Gebze-İzmir Otoyolu için kamulaştırmaya itiraz!

Bakanlar Kurulu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı aldı. Avukat Taylan Dinçer, bu bölgeler için acele kamulaştırma şartlarının oluşmadığını ve Danıştay’da bu karara karşı dava açacaklarını söyledi.

kamulaştırmaya itiraz Haberi

kamulaştırmaya itiraz

Kamulaştırmaya itiraz edilir mi?

4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince özel kimselere ait taşınmaz mallar kamulaştırılıyor. Kamulaştırma işlemi ile, kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallarına el konuluyor.


Belediyece kamulaştırmanın yapılabilmesi için imar planında taşınmazın kamu hizmetine tahsisli olması gerekiyor. Peki, yapılan bu kamulaştırmaya itiraz edilir mi?


Kamulaştırma Kanunu kapsamında düzenlenen esaslara göre, kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin olup; bu kararın temyiz edilmesi mümkün olmuyor.


Ancak, tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. Kamulaştırmaya itiraz dilekçesi aşağıda yer alıyor:


İtiraz dilekçesi:


Dosya Esas: .../…

Duruşma Günü: …/…/…


1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

ERZİNCAN

BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ

EDEN (DAVALI)