18 / 04 / 2024

kanal istanbul değerlendirmeleri 

kanal istanbul değerlendirmeleri 

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul Gıda Toptancıları'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

 İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, Kanal İstanbul'un gıdacılara değer katacağını dile getirerek projenin açılışı için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Saim Oğuzülgen'den Kanal İstanbul açıklaması!

Emekli Başkılavuz Kaptan ve Uzakyol Kaptanı Saim Oğuzülgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’nin Boğaz’daki egemenlik haklarını güçlendirecek” dediği Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Öztunç’tan Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında son günlerde yeniden tartışma konusu Kanal İstanbul projesinin bir devlet projesi olmadığını dile getirdi.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 1.337 konutu için 'ÇED gerekli değil' dendi!

"Çılgın proje" Kanal İstanbul’a 233 metre mesafede TOKİ tarafından inşa edilmesi hedeflenen 1.337 adet konut için yeni bir karar alındı. Baklalı Köyü’nün el değmemiş topraklarına inşa edilecek toplu konut inşaatı için çevresel etki değerlendirmesine gerek bulunmadı. İşte ayrıntılar...

 Kanal İstanbul 1. Etap imar planı değişikliği plan notu ilavesi askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı Kanal İstanbul Projesi 1. Etabına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin Kanal İstanbul Projesine dair yönelttiği sorularını cevapladı.

Kanal İstanbul'un güzergahındaki 1.7 milyon metrekarelik alanın planı değişti!

Kanal İstanbul'un 1.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarında yine değişiklik yapıldı. Mahkeme kararı ile iptal edilen planların yerine hazırlanan imar planları şimdi de itirazların ardından yeniden düzenlendi.

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Kanal İstanbul Türkiye'nin güç eksenini değiştirecek!

Kanal İstanbul projesine yönelik yorum yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Kanal İstanbul'un güç eksenini Türkiye'nin lehine değiştireceğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul imar planı değişikliği askıda!

Kanal İstanbul Projesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon UİP Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı

kanal istanbul değerlendirmeleri  Haberi

kanal istanbul değerlendirmeleri 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sonrasında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul Projesi'ni "Türkiye'nin mega projelerinden biri" olarak tanımlayan Oktay, Kanal İstanbul Projesi'nin Türkiye'ye her açıdan değerini artıracak projelerin başında geldiğini belirtti.

Projenin, Karadeniz havzasında son senelerde artan ticaret hareketliliğini, liman ve gemi sayılarındaki artışa bağlı olarak oluşan İstanbul Boğazı'nın trafik yükünü ve trafiğe bağlı tüm riskleri azaltacağına dikkati çeken Oktay, şunları söyledi. 

"Kanal İstanbul, yüzde 52'si yeşil alanlardan oluşan Türkiye'nin en stratejik ve çevreci şehircilik projesidir. Tabii Akdeniz'de denklemleri değiştiren Türkiye, Marmara ve Karadeniz'de böyle önemli adımlar atınca...