26 / 04 / 2024

kapıcılara çöp toplama eğitimi

kapıcılara çöp toplama eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evsel atıklar ile plastik, cam, karton gibi ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla apartman görevlilerine bir haftalık çevre eğitimi verecek...

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Sigortasız kapıcı çalıştırılır mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Kapıcı dairesinde oturduğum apartmanın çöp alma ve temizlik işlerini yapıyorum. Sigortasız çalışmam  yasal mı, sigortamın bildirilmesi gerekmez mi?'' sorusunu yanıtlandırdı.

Kapıcılar hangi şartlarda tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir akrabam 12 yıldır bir binanın kapıcı dairesinde kalıyor. Binanın temizliğini yapıyor, çöpünü topluyor ama beş kuruş ücret almıyor. Şimdi bu yerden çıkması isteniyor. Bu akrabam ne yapabilir?' sorusunu cevapladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kapıcı kira öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının kira ödeyip ödeyemeceği ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

Kapı önüne çöp atmanın cezası ne?

Toplu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda kapı önüne çöp atmak, gürültü yapmak çoğu zaman komşular arasında gerilime neden oluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında apartmanlarda kapı önüne çöp atma sorununu kaleme aldı. 

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Apartmanlarda kapıcı çalıştırmanın kuralları neler?

Sitelerde kapıcı çalıştırmanın bazı kuralları bulunuyor. Peki, sitelerde çalıştırılan kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler neler? İşte detaylar...

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Kapıcının işverene maliyeti 2020!

Apartman görevlilerinin 2020’de uygulanacak net asgari ücretin hesabı belli oldu. Peki kapıcının işverene maliyeti ne kadar? İşte kapıcının işverene maliyeti 2020...

kapıcılara çöp toplama eğitimi Haberi

kapıcılara çöp toplama eğitimi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kapıcılara, evsel atıklar ile plastik, cam, karton gibi ambalaj atıklarının kaynağında nasıl ayrı toplanacağını öğretecek.


Bir haftalık çevre eğitiminin ardından sertifika alacak kapıcılar, öğrendiklerini görev yaptıkları apartmandaki ev kadınlarıyla paylaşacak. 


Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, apartman sakinlerinden gelen "çöpleri ayrı topluyoruz ama kapıcılar alırken hepsini karıştırıyor" şeklindeki şikayetler üzerine harekete geçti.


Kapıcılara çevre eğitimi vermeye hazırlanan Bakanlık, plastik, cam, karton gibi ambalaj atıkları veya atık bitkisel yağların, diğer evsel atıklara karıştırılmadan, kaynağında nasıl ayrı toplanması gerektiği konusunda kapıcıları bilgilendirecek.


-Kapıcılar da ev kadınlarına anlatacak


Bakanlık yetkilileri ve belediye personelinin vereceği eğitimlerde, atıkların geri dönüşümünün nasıl sağlandığı, bunun ekonomiye yılda ne kadar katma değer kazandırdığı da anlatılacak.


Eğitimde ayrıca atıkların, aranması durumunda belediyelerce toplandığı, toplanmadığı bölgelerde ise geri...