25 / 04 / 2024

Kapıcıya emekli kıdemi

Kapıcıya emekli kıdemi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun 2013 yılında aldığı gayrimenkul hakkındaki sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile 600 hastanede tedavi imkanı!

Ana Sigorta’nın 16-60 yaş arası bireylere özel Yatarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürününü temmuz ayı boyunca sabit fiyatla pazarlıyor. Sigorta yaptıranlar 60 ilde ve yaklaşık 600 anlaşmalı özel sağlık kuruluşunda fark ücreti ödemeden tedavi olabilecek.

BİM'e bahar indirimleri geliyor! BİM’de yağ sökücü 29,75 TL’ye, kâğıt havlu 95 TL’ye, tuvalet kâğıdı 117,50 TL’ye düştü!

BİM’in çok beğenilecek 4 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM’de yağ sökücü 29,75 TL’ye, kâğıt havlu 95 TL’ye, tuvalet kâğıdı 117,50 TL’ye düştü. 4 Nisan 2023 fiyat listesi

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi 17 milyon TL sermaye bedeli ile Yılmaz Yaşar Kapıcıoğlu tarafından açıldı.

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Kapıcılarla ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler nelerdir?'' sorusuna cevap verdi...

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?'' sorusuna cevap verdi...

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Kapıcıya emekli kıdemi Haberi

Kapıcıya emekli kıdemi

2013 yılında bir gayrimenkul satın aldık. Gayrimenkulde kapıcı çalışıyordu. Şimdi emekli olacakmış. Bizden tüm çalışma dönemi için gereken kıdem tazminatının bağımsız bölümümüze düşen kısmını istiyorlar. Buna hakları var mı? İcra takibi yaparlarsa ne yapabilirim? ● A.Y. 


Bir işyerinde kıdem tazminatını işveren öder. İşyeri el değiştirdiği takdirde hem eski işveren hem de yeni işveren tüm kıdem tazminatını çalışana ödemek durumundadır ancak kendi aralarında kıdem tazminatı malik olunan sürelerle orantılı olarak paylaşılır. Bir binada işveren konumunda olan, bağımsız bölüm malikleridir.


Bağımsız bölümler el değiştirdiğinde yukarıdaki kural işler. Yani yeni malikler kıdem tazminatından sorumludur ama bunu ödedikten sonra eski bağımsız bölüm malikine, malik oldukları süre ile orantılı olarak rücu edilir.


Sizin olayınızda da siz tazminatı bağımsız bölümünüze düşen pay olarak ödeyeceksiniz sonra eski malikten malik...