19 / 04 / 2024

karabağlar imar planı iptal kararı

karabağlar imar planı iptal kararı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Avcılar Yeşilkent Mahallesi imar planına kavuşuyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planını hayata geçiriyor.

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

İstanbul Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı!

İstanbul’un deprem tehlikesi açısından ilk sıralarda gelen ilçelerinden biri olan Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı. Vatandaşlar hak kaybı yaşamadan evlerini yenileyebilecekler…

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

karabağlar imar planı iptal kararı Haberi

karabağlar imar planı iptal kararı

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin sağladığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11.06.2018 tarihli 05.731 sayılı karara ilişkin Karabağlar ilçesinde bulunan yaklaşık 780 hektarlık alanda plan değişikliğinde söz konusu plan notları şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu açıklandı .

Gözlem gazetesinde yer alan habere göre; Mimarlar Odası’nın; İzmir 3.İdare Mahkemesi’ne ‘Planlama kararları; şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmak zorunda olduğu, plan kararlarının seçenekli olamayacağı, plan, plan raporu ve plan notlarının bir bütün olması gerektiği ancak dava konusu plan değişikliğine bakıldığında plan notları ile plan paftaları üzerinde bulunan plan kararlarının aynı olmadığı görülmekte. Birbirinden farklı yapılaşma koşullarının olduğu, ayrıcalıklı imar hakları içeren seçenekli yapılaşmaların önerildiği, dikkate alındığında söz konusu işlemin şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu görülmekte. Ayrıca dava...