29 / 03 / 2024

Kartal Belediyesi yıkım

Kartal Belediyesi yıkım

İstanbul Kartal Belediyesi, ilçe genelinde devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 4 bin 60 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Kartal Belediyesi'nden yıkım açıklaması!

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Cevizli mahallesindeki yıkımla ilgili açıklama yapan Kartal Belediyesi proje alanında dinamit kullanılmadığını belirtti. işte Kartal Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

İzmit Belediyesi'nden yıkım açıklaması!

İzmit'teki binanın yıkım süreci ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediyesi, basında yer aldığı gibi yıkım araçlarının İzmit Belediyesi tarafından gönderilmediğini, aksine vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için yıkımın İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Kartal'da riskli binaların yıkımı tamamlandı!

Kartal'da geçtiğimiz haftalarda çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu bölgede risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan binaların yıkım işlemleri tamamlandı...

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki riskli binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. 

Kartal'daki Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Kartal'da, 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu sokakta bulunan riskli Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu bölgede tespit edilen riskli Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı.

Kartal Belediyesi yıkım Haberi

Kartal Belediyesi yıkım

Kartal Belediyesi’nin, ilçe genelinde risk teşkil eden binalar için sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları, pandemiye ve son günlerde etkili olan kar yağışına rağmen aralıksız devam ediyor.

Kartal Belediyesi'nde yer alan habere göre; 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve Yönetmeliği kapsamında çalışmalar devam ediyor. Mevzuatın tanıdığı yasal süreleri dolan ve riskliliği kesinleşmiş yapılarda ikamet eden vatandaşların tahliyesi ve akabinde yapının yıkım işlemleri Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriliyor.

Depremden kurtarılan can sayısı 72 bin oldu 

16 Şubat 2021 tarihine kadar mevzuatın tanıdığı süreyi dolduran toplam 4 bin 60 yapının tahliyesi ve yıkımı gerçekleştirilirken 72 bin vatandaşın can güvenliği sağlandı. 

Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Kartal Belediyesi Komşu İletişim Merkezi (KİMER), Kaymakamlık vb. iletişim kanalları...