26 / 04 / 2024

kat irtifakı yönetim planı örneği

kat irtifakı yönetim planı örneği

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

Kat irtifakı yönetim planı nedir?

Kat irtifakı yönetim planı nedir? sorusuna verilen cevap bir yapının kat irtifakının kurulurken istenen belgelerin yanı sıra yönetim planının da verilmesi olarak açıklanıyor. Yönetim planını kat malikleri hazırlıyor...

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Kat irtifakı olan ev depremde yıkılırsa ne olur?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde yapılacak bir inşaat için mülkiyet hakkını temsil eden bir tür mülkiyet hakkıdır. Bu hak, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre irtifak hakkı olarak adlandırılır ve inşaat projeleri için çok önemlidir. Olası depremlerde de hangi hakları sunacağı merak ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1200 yurt yönetim memuru başvuru sonuçları açıklandı! Aday listesi resmen belli oldu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 2022 yılı sözleşmeli yurt yönetim personeli alımı sözlü sınav duyurusu yapıldı. 1.200 yurt yönetim memuru alımı sözlü sınavına katılacak adayların isimlerinin yer aldığı liste resmen belli oldu. 

Kat Gayrimenkul Emlak Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kat Gayrimenkul Emlak Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Hakan Avucan tarafından kuruldu.

Kat irtifakı tesisi harcı 2022!

Bir arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı kat irtifakı ile sağlanıyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2022 ne kadar?

Kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022!

Bu yıl kat irtifakı-mülkiyet projesi için belediyelere ödenecek ücret belli oldu. İşte kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022...

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Dağtekin İnşaat, cirosunu ve iş hacmini 2 kat büyüttü!

Dağtekin İnşaat, 2020 yılında bir önceki yıla göre hem cirosunu hem de iş hacmini yaklaşık iki kat büyüttü. Dağtekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dağtekin, projenin üç bin konutluk bir büyüklüğe ulaşacağını söyledi.

Sitelerde yönetim planı nasıl tescil edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 13 ada. Her ada parsellere ayrılmış ve 140 parsel var. Her parselde bodrum+3 kat tek bağımsız bölümlü. Alt yapısı, sosyal tesis alanları ve artma tesisi müşterek. Site yönetim planı hazırlatılarak yönetim tapuya tescil edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Servet GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Servet GYO'nun Kurumsal Yönetim Komitesi kararı ile, Yönetim Kurula Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi adaylığı önerilen Prof. Dr. Lütfi Akca ve  Levent Yıldırım'ın adaylıklarının Genel Kurul' un onayına sunulmasına katılanların oybirliği ile karar verildi.

kat irtifakı yönetim planı örneği Haberi

kat irtifakı yönetim planı örneği

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!
Bir binada yer alan dairelerin hukuk şartlarıyla yönetilmesi için kat irtifakı yönetim planı sözleşmesi imzalanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28'inci maddesine göre, yönetim planı, konutta yer alan kat sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Kat irtifakının kurulması sırasında da diğer belgeler yanında yönetim planının da tapu idaresine verilmesi gerekiyor. 

Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur?

Kat irtifakı yönetim planı ile binada bulunan tüm kat malikleri hukuka uygun şartlarla yönetiliyor. Yönetim planında binanın yapısı, kat maliklerinin sorumlulukları, ortak giderlerinin nelerden oluştuğunun bu giderlerin nasıl ödeneceği gibi hususların belirtilmesi gerekiyor. Bu planın hazırlanması için tüm kat malikleri bir araya gelip, ortak karar alıyor.

Kat irtifakı yönetim planı nasıl hazırlanıyor?

Yönetim planı yöneticiyle birlikte ortak kararlar alınarak hazırlanıyor. İmzaların da atılmasından sonra...