19 / 04 / 2024

Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur

Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur

Kat irtifakı nedir? Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

Balıkesir Gönen’de arsa ve daire fiyatları üç katına çıktı!

Balıkesir'in önemli ilçelerinden biri olan Gönen, gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. İlçede son zamanlarda daire ve arsa fiyatlarında üç katına varan artış yaşandı.

Kat mülkiyeti olmayan sitede denetçi seçilebilir mi?

​​​​​​​Posta yazarı Tamer Heper 'Kat irtifaklı bir sitede oturuyoruz. Daire eşimin üzerine. 5’inde toplantımız var ve ben denetçi olmak istiyorum. Kat mülkiyetine geçmediğimiz için denetçi olabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Kat mülkiyeti olmayan daire için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2005’te gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile daire aldım. sözleşmede satış bedelinin tamamının alındığı yazılı olduğu halde ilave para istenildi. Kat irtifak tapusu var ama kat mülkiyeti tesis olunmadı. Bunun için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Kat irtifaklı daire almanın riski var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '2016’da daire satın aldım. İki blok bitirilmiş ortaklara verilmiş. Kat irtifakı tapusu var. Yarım kalan blok satılacakmış ve parası kooperatife verilecekmiş. Yetmezse bizden alacaklarmış. Böyle bir şey olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

 Çengelköy Erguvan Evleri'ndeki 193 daire satışa çıktı!

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çengelköy Erguvan Evleri projemizdeki 193 adet kat irtifaklı dairenin satışları başlamıştır.

Çengelköy'de 87 kat irtifaklı dairenin satış ihalesi ertelendi!

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait olan; İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çengelköy (Mehmet Akif Ersoy) Mahallesi'nde yer alan 87 adet kat irtifaklı daire niteliğindeki gayrimenkul 47 milyon 210 bin 622 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Kat irtifakı olmayan eve kredi yok!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

6 soruda kat irtifakı!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırmanız gerekir. İşte kat irtifak ile ilgili merak edilen her şey...

Ali Ağaoğlu'ndan yeğenine tam destek!

Tekirdağ’ın en büyük gayrimenkul projelerinden Aqua Cityle’ın lansmanı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Aqua Cityle projesinin davetine katılan daire sahipleri ve konukları tarafından büyük beğeni topladı. 

Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur Haberi

Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur

Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur?

Kat irtifaklı daire satışı, İnşaatı başlamamış veya inşaat çalışmaları devam eden bir yapıdan ya da projeden daire alımlarında söz konusu oluyor. "Kat irtifaklı daire satışı nasıl olur?" sorusunu daha detaylı açıklamak gerekirse ilk olarak "Kat irtifakı nedir?" sorusunu yanıtlandıralım.


Kat irtifakı nedir?

Kat irtifakı, herhangi bir arsa üzerinde yapılacak veya inşaat çalışmaları devam eden bir binanın üzerinde kurulan mülkiyet hakkına deniyor.


Bir başka ifade ile kat irtifakı, müteahhit ile alıcısı arasında imzalanan ve inşaatı henüz tamamlanmamış projeler üzerinde yapılan satış anlaşması olarak karşımıza çıkıyor.


Buna göre, kar irtifaklı daire satışı, inşaatı bitmeyen bir yapıdan konut satın alımında ortaya çıkıyor. 


Kat mülkiyetine geçmeden önceki bir süreç olarak da görülen kat irtifakının, yapının inşaatı bitiminden ve iskanının belgesinin alınmasından sonra kat...