18 / 04 / 2024

Kayseri Kent Konseyi

Kayseri Kent Konseyi

Kayseri Kent Konseyi'nin bir süre önce yaptığı genel kurulla göreve gelen Yürütme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yürütme kurulu içindeki seçimler yapılarak çalışma grupları belirlendi.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Esenler depreme hazırlanacak!

Esenler Kent Konseyi'nde yarın bir şehrin depreme nasıl hazırlandığını anlatılacak. Seminere Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener katılacak.

Hatay Karaağaç Sosyal Marketi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Arsuz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdiği Karaağaç Sosyal Marketi açılış törenine katıldı.

Kentsel dönüşümde herkes üzerine düşeni yapmalı!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Karşıyaka Kent Konseyi ve Karşıyaka ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen seminerde konuştu. Nasır, kentsel dönüşümün öneminin arttığına dikkat çekti.

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı!

Selçuklu Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, 2016 faaliyet raporunu slayt eşliğinde anlattı.

Pendik Kent Konseyi üç projesini belediye meclisine sunuyor!

Pendik Kent Konseyi, Yeni Başkan Süleyman Yılmaz önderliğinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kent Konseyince onaylanan üç projenin meclise sunulması kararlaştırıldı.

Taşyapı icra işlemlerine tepki!

Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması istemiyle başlattığı icra işlemine Kadıköy Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum tepki gösterdi.

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi

Kayseri Kent Konseyi Haberi

Kayseri Kent Konseyi

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Hakan Mahiroğlu başkanlığında toplandı. Kent Konseyi Başkanı Mahiroğlu toplantıyı açarken genel kurulda kendisine gösterilen teveccühten dolayı bir kez daha teşekkür etti. Yürütme Kurulu Toplantısında ilk olarak Genel Sekreterlik seçimi yapıldı. Kent Konseyi Genel Sekreterliğine oybirliği ile Btiyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan seçildi. Kent Konseyi Yazmanı KAYİMDER Başkanı Ali Aydın olurken, Kent Konseyi Sözcülüğüne Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu getirildi. 


Toplantıda daha sonra çalışma grupları oluşturuldu. Görüşmeler sonucu Kent Konseyi çalışma gruplarının: Ticaret ve Sanayi Çalışma Grubu, Kentsel Planlama ve Konut Çalışma Grubu. Aletler ve Kriz Çalışma Grubu, Spor Çalışma Grubu, Engelliler ve Sosyal Dayanışma Çalışma Grubu, Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu, Sağlık. Gıda ve Çevre Çalışma Grubu ile Eğilim Çalışma...