27 / 04 / 2024

kayyımın yetkileri nelerdir

kayyımın yetkileri nelerdir

Kayyım bilindiği üzere belli bir işin yapılması veya belli bir olayda kişinin temsil edilmesi için tayin ediliyor. Peki kayyımın yetki sınırı nedir? İşte kayyımın görev ve yetkileri...

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Arsa ve arazi yatırımının 9 püf noktası!

Arsa ve arazi yatırımı uzun vadeli ve sabır gerektiren bir iştir.Doğru bir şekilde yapılan arsa ve arazi yatırımı,uzun vadede çok ciddi getiriler sağlayabilir. Peki arsa yatırımının püf noktaları ve satışta dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kayyım kimdir?

Kayyımların görev ve yetkisi, mahkeme tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ile sınırlanıyor. Peki, kayyım kimdir? Kayyımlığı gerektiren hâller nelerdir? Kayyım mal varlığını nasıl yönetir?

Apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Apartman ve site yönetimi ile ilgili esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?

Kentsel dönüşümde sunulan maddi yardımlar arasında kredi de bulunuyor. Kentsel dönüşüm kredisi, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaşma sağlamış bankalar tarafından veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?

Tapu takasın özellikleri nelerdir?

Tapu takas işlemi bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takasın özellikleri nelerdir?

İskansız yapının riskleri nelerdir?

Belediyelerin İmar müdürlükleri yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. Peki,iskansız yapının riskleri nelerdir?

Ölüm halinde mirasçıların sorumlulukları nelerdir?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi ile sahip olduğu varlıkların yasal mirasçılara intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki, miras kaldıktan sonra ne yapılır? Ölüm halinde mirasçıların sorumlulukları nelerdir?

Bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda ana taşınmaz üzerinde yönetim oluşturulması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oluşturulan kurulda bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Isı yalıtımının faydaları nelerdir?

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımının faydaları nelerdir?

Kayyım atama dilekçesi örneği!

Kayyım, Medeni Kanunda belirtilen bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye deniyor. Kayyımın atanması Sulh Hukuk Mahkemesine yazılacak bir dilekçe ile istenebiliyor. İşte kayyım atama dilekçesi örneği...

kayyımın yetkileri nelerdir Haberi

kayyımın yetkileri nelerdir

Kayyımın görev ve yetkileri!

Belli bir işin yapılması veya belli bir olayda kişinin temsil edilmesi için tayin edilen kişiye kayyım deniyor. Kayyımın görev ve yetkileri, kayyımlık yetkisinin devri, kayyımlık mallarının yönetimi, yönetimden elde edilecek gelirler ile yapılacak giderler, görevlilere ödenecek ücretler ile diğer hususlar Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmeliğe göre Kayyımın görev ve yetkileri şu şekilde sıralanıyor;


Kayyımın görevleri:

Malvarlığını yönetmek, işletmek, bakım ve onarımlarını yaptırmak, işgal ve tecavüzlere karşı korumak ve gerekli diğer işlemleri yapmak.


Malvarlığının yönetiminden elde edilen gelirleri tahsil ederek bu Yönetmelikte belirtilen hesaplarda değerlendirmek.


Malvarlığının yönetimiyle ilgili giderleri yönetim hesabından karşılamak.


İhtiyaç halinde kayyımlık bürosunu oluşturmak.


Kayyımlık iş ve işlemleri ile görevli personele bu Yönetmelikte belirtilen ücretlerin ödemesini yapmak.


Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte belirtilen diğer...