23 / 04 / 2024

Kemalpaşada kentsel dönüşüm

Kemalpaşada kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüme ilişkin kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandığı ve tasdik edilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sevk edildiğini söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yetki devrini alır almaz çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Kemalpaşa'da 80 hektarlık kentsel dönüşüm 2015'te başlıyor!

İlçenin daha planlı ve daha yaşanabilir bir kent olması için çalıştıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri'nde 80 hektarlık bir alan için kentsel dönüşüm planlaması yapıldığı bilgisini verdi...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için ilk toplantı gerçekleştirildi. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

KİPTAŞ Eyüp kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB, İstanbul genelinde afet riski taşıyan alanlardaki yerinde dönüşüm çalışmalarına Yeşilpınar 487 ada 12 parseli de ekledi. İBB'den bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Ümit Uysal: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette komisyon üyeleri tarafından Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporu sunuldu.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları mahkemelik oldu!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesine bölge halkından tepki geldi. Vatandaşlar, kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planlarına dava açılacak!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projelerine halkın onayı alınmadığı için itiraz eden ve dernekleşmiş olan mahalle sakinleri 2. defa askıya çıkan planlara karşı tekrar dava açacak.

Kemalpaşada kentsel dönüşüm Haberi

Kemalpaşada kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüme ilişkin kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandığı ve tasdik edilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sevk edildiğini söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yetki devrini alır almaz çalışmalara başlayacaklarını söyledi.


Kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, sürecin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili kısmının tamamlandığını, kararın tasdik için Bakanlar Kuruluna sevk edildiğini söyledi.


Kemalpaşa Belediyesi’nin Şubat Ayı Olağan meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Uğurlu, bir süre önce Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini ve süreçte son noktaya gelindiğini belirtti.


Konuyla ilgili olarak Ankara’dan gelen bilgileri paylaşan Başkan Uğurlu, “Kentsel dönüşümle ilgili uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Nihayet, geçtiğimiz Perşembe günü genel müdürlükten beklediğimiz müjdeli haber geldi. Buna göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm...