26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm dava

Kentsel dönüşüm dava

İzmir'de Bilgin Çınarlıer’in 2 dairesinin yer aldığı bina 3’te 2 çoğunlukla kentsel dönüşüme girdi. 2 daire yerine 1 daire verilen Çınarlıer, dava açtı. Davayı kazanan Çınarlıer, çoğunluk için emsal karar aldırdı.

Kentsel dönüşüm için 2 bin dava dosyası incelendi!

rof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, kentsel yenilemenin önündeki engelleri belirlemek amacıyla 2 bin dava dosyası inceleyerek, dönüşümün hızını kesen faktörleri inceledi.

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasası AYM'de: Mülkiyet hakkı, ölçülülük ilkesi, etkili başvuru ilkelerini ihlal ediyor!

CHP, 9 Kasım 2023 tarihli Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesi için el birliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı ve Ali Engin dava hakkında basın açıklamasında bulundu.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm projesine dava açıldı!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesinden memnun olmayan vatandaşlar dava açtı.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm için dava açıldı! 

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde  yer alan dört mahalle için dava süreci başlayacak.

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, en yükseği 6 kat ve tamamen yatay mimari olan Esenler’de vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.

Samsun'da kentsel dönüşüm çilesi!

Samsun'da 30 yıldır oturduğu binanın kentsel dönüşüm kapsamına alınması üzerine hukuk mücadelesine devam eden İbrahim Kobal, dava sonuçlanmadan kendilerine evi terk etmeleri için baskı yapıyor.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Kentsel dönüşüm dava Haberi

Kentsel dönüşüm dava

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde Rahmet Apartmanı'nda yaşayan Bilgin Çınarlıer (58), binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını öğrendi. Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Toprak'ın haberine göre; toplam 5 daireden oluşan 3 katlı apartmanın 3'te 2'sinin oluruyla çürük raporu alınan bina için yıkım kararı alındı. 

SPK lisanslı özel bir firma tarafından hazırlanan raporda Çınarlıer'in 40'ar metrekarelik iki dairesi için 200 bin lira değer verildi. Mütahhit ve apartmandaki 3'te iki çoğunlukla bina ortak karar protokolü imzalandı. Protokol kapsamında riskli binanın nasıl yıkılacağı ve inşaatın nasıl yapılacağına karar verildi. Karar protokolüne katılmayan Bilgin Çınarlıer'in iki dairesi ile ilgili özel firma tarafından biçilen 200 bin lira değer doğrultusunda ihale düzenlendi. İhale kapsamında Çınarlıer'in daireleri diğer pay sahiplerine 201 bin liraya satıldı. Ardından binanın yıkım işlemine başlandı.