28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm itirazlar

kentsel dönüşüm itirazlar

Kentsel dönüşümde yapınızın riskli olarak tespit edilmesi halinde kat maliki olarak bu duruma itiraz etme hakkınız bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz nasıl edilir? İşte yanıtı...

Kentsel Dönüşüm Teklifi'nde 'rant' endişesi! İtirazlar peş peşe geldi!

Ak Parti tarafından Meclise sunulan Kentsel Dönüşüm Kanun Teklifi'nde sular durulmuyor. Komisyondan onay alan teklif için muhalefetin itirazları var. Bu kapsamda muhalefet partileri teklifteki eksikliklere dikkati çekiyor. 

Kentsel dönüşümü durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi!

Devlet, İskenderun'da 5 mahallenin dönüşümü için iki defa karar almış, hem seçim çalışmalarında kentsel dönüşüme hayır kampanyası düzenleyen CHP teşkilatları, hem de kurulan derneklerin itirazlarıyla Danıştay kararı iptal etmişti. Kentsel dönüşüm durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi...

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Kartal kentsel dönüşüm imar planı İBB'nin gündeminde!

Kartal'ın kentsel dönüşüm projesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planına gelen kamu, şahıs ve şirket itirazları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde. İşte imar planı sürecinde son durum...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi seçim sonrasına kaldı!

Güngören Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca hayata geçirilmesi planlanan Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi bölgedeki kentsel dönüşüm derneğinin itirazları sebebiyle seçim sonrasına kaldı.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm ne durumda?

Güngören Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca hayata geçirilmesi planlanan Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi bölgedeki kentsel dönüşüm derneğinin itirazları sebebiyle seçim sonrasına kaldı.

AOÇ arazisi kentsel dönüşüm kararı durduruldu!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, beş meslek odasının itirazlarını haklı buldu ve Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin kararların yürütmesini durdurdu.

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet!

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere 15 teknik heyet oluşturuldu. Heyetlerin biri Bursada görev yapacak.

Kentsel dönüşüm için 15 adet heyet oluşturuldu!

Kentsel dönüşüm için 15 adet heyet oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

Kentsel dönüşüm teknik heyeti!

Riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde yeteri kadar teknik heyet teşkil edilir. İşte kentsel dönüşüm teknik heyeti...

Vedad Gürgen: Kentsel dönüşüm itirazları komisyona yapılacak!

Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, kentsel dönüşüm sürecinde riskli olduğu tespit edilen binalarla ilgili itirazların 7 üyeli komisyona yapılabileceğini söyledi

kentsel dönüşüm itirazlar Haberi

kentsel dönüşüm itirazlar

Kentsel dönüşüme itiraz!

Kentsel dönüşümde yapınızın riskli olarak tespit edilmesi halinde kat maliki olarak bu duruma itiraz etme hakkınız bulunuyor.


Kentsel dönüşüme itiraz edilebilmesi için yapılan tespit tarihi itibarıyla 15 gün içerisinde itirazın yapılması gerekiyor.


Bu itirazlar; Bakanlıkça, üniversitelerde görevli inşaat, jeoloji veya jeofizik mühendisliği ile hukuk öğrenimi görmüş öğretim üyeleri arasından seçilecek üç ve Bakanlıkta görevli iki kişiden teşkil edilen teknik heyetler tarafından incelenip tekrar karara bağlanıyor.


İtiraz edilmesi durumunda yapılan masrafları kim karşılayacak?

İtiraz işlemini takip eden süre içersinde bakanlık ve belediyenin yaptığı tespit çalışmalarının tüm masrafları kat malikleri tarafından karşılanacak karşılanamadığı durumda ilgili tapu müdürlüğüne bildirilecek. 


Tapu müdürlüğü, binanın paydaşlarının tapu kaydındaki arsa payları üzerine, masraf tutarında müşterek ipotek belirtmesinde bulunarak hak sahiplerine de bilgi verecek.


Binamız riskli yapı olarak tespit edildikten sonra...