25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde halkın rızası

Kentsel dönüşümde halkın rızası

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

Ali Engin: Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak!

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin yaptığı açıklamada, “Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak. Sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayacağım. Eğer bir rant oluşacaksa, bunu halk paylaşacak” dedi.

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler!

Uzmanlar, halk arasında "Kentsel dönüşüm" olarak bilinen '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü' hakkında bina sahiplerine yol gösterecek tavsiyelerde bulundu. Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler şunlar:

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart!

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ' Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin.Başlattığımız çalışmayı yakında kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

İdris Güllüce kentsel dönüşümde Ümraniye'yi örnek gösterdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV’ de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı. Bakan Güllece; Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları da örnek gösterdi...

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde örnek ilçe Ümraniye!

Çevre ve Şehircilik Bakan İdris Güllüce, NTV'de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye'de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı ve Ümraniye Belediyesi'nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları örnek gösterdi.

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı!

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı sağlanıyor. Kurulan Turuncu Masa sayesinde Ankara İl Müdürlüğüne yapılan yoğun başvurularda hem vatandaş bekletilmeyecek hem de sistemli çalışmalar yapılarak Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hız kazanacak.

Ali Orkun Ercengiz: Kentsel dönüşümde halkın rızasının alınması şart!

Burdur'da kentsel dönüşümün projesinin uygulanacağı Tepe, Sinan ve Karasenir Mahallesi sakinleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti. Ercengiz Kentsel dönüşümde halkın rızasının alınması şart dedi...

Kentsel dönüşümde halkın rızası Haberi

Kentsel dönüşümde halkın rızası

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirterek, "Ancak devlet eliyle yapılacak olan bu yenileme çalışmalarında, bölge halkının rızasını almak ve mümkünse yerinde kentsel dönüşüm programlarının uygulanmasını öneriyoruz" dedi. Mersin'in bir kesiminde bu olumsuzluklar yaşanırken. 

diğer bir tarafında da son derece modern ve çağdaş binaların üretildiğini ifade eden Kocamaz, Özellikle Yenişehir ve Mezitli'de son 10 yıl içerisinde inşa edilen çağdaş binaların. 

Mersin'in kentsel anlamda aydınlık yüzünü temsil ettiğini vurguladı. 

Başkan Kocamaz, Mersinlilerin Çoğunun da altyapısı tamamlanmış ve yollan açılmış bu bölgelerdeki evlen tercih ettiklerine işaret...