18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alamaz

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alamaz

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde riskli evini anlaşma yolu ile yıkan hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alamaz Haberi

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alamaz

Evi veya işyeri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Bakanlık hak sahiplerine faiz indirimi ve kira yardımı seçeneği sunuyor. Hak sahipleri, bu desteklerden birini seçebiliyor. İsteyenler evini yeniden inşa etmek için kredi faiz desteğinden yararlanabiliyor, isteyenler ise belli bir süre boyunca kira yardımı alabiliyor. 

Kentsel dönüşümde çoğunluğun tercih ettiği finansal destek kira yardımı oluyor. Vatandaşlar kira yardımı almak için Bakanlığa müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır? Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

1- İkamet şartı

6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı maliklerine her yıl alınacak Bakan Olur’una göre sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı ödemelerinde A.R.A.A.D.net sistemi üzerinden riskli yapı için Yapı Kimlik Numarasının alındığı...