25 / 04 / 2024

kıbrıs imarı

kıbrıs imarı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kıbrıs müzakere sürecine su hayat verebilir!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Türkiye'den adaya gelecek suyun müzakere sürecine olumlu katılar yapacağının da kesin olduğunu söyledi.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Arnavutköy Kıbrıs Caddesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Kıbrıs Caddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kıbrıs'ın imar planları yeni Maraş'ı yaratacak!

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

Kıbrıs'taki emirname krizi İmar Üst Kurulu ile çözülecek!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, emirname krizinde vardıkları çözümü açıkladı. Gürcafer, Kıbrıs'ın imar planlarının İmar Üst Kurulu tarafından yapılacağını söyledi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs'ta yeni imar planı beklentisi!

Kıbrıs Meclis Genel Kurulu’nda konuşan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, emirname konusunu gündeme getirdi.  Çavuşoğlu, “Ülkede olması gereken imar planıdır” diye konuştu.

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs'ta uzun zamandır gündemde olan 3 bölgeyi kapsayan imar planı ve emirname İskele'de tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnameyle ilgili yetkilileri bilgilendirdi.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.

Kıbrıs'ın imar planları bir an önce yapılsın!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer gündemdeki “imar planı” konusunu değerlendirdi. Gürcafer, halkın sürece dahil edilmediği sürece sıkıntıların devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs'ın imar planlarına ön yargı var!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Kıbrıs'ın imar planlarının veya emirnamelerin herkesin kafasında korkulacak bir enstrüman olarak algılandığını ve herkeste bir ön yargı oluşturduğunu açıkladı.

kıbrıs imarı Haberi

kıbrıs imarı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının, ‘kavga çıkarmayı meziyet sayan’ bazı kesimlerin davranışları nedeniyle ertelendiğini söyledi.

BRT Gazetesi'nde yer alan habere göre; birlik olarak, her zaman ülkenin planlı gelişmesi gerektiğini savunduklarını söyleyen Gürcafer, imar planı çalışmalarına maddi ve manevi destek verdiklerini belirtti. Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için yürütülen çalışmalarda da, birliklerine yakışır şekilde, tüm kesimlerle barışık, herkesi dinleyip anlayarak yol almak istediklerini söyleyen Gürcafer, bazı kesimlerin ısrarla, birlik ve beraberliği yok etmek için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Cafer Gürcafer “Gelinen noktada; kavga çıkarmayı meziyet sayan, kendileri açısından bir kazanım ve başarı olarak gören bu zavallılar, kendi egolarını tatmin edebilmek adına bu süreci havaya uçurmayı başarmıştır. Sayelerinde, Fasıl 96’ya...