25 / 04 / 2024

kimler 2b hak sahibi olabilir

kimler 2b hak sahibi olabilir

6292 Sayılı Kanun' da 2B hak sahipliği konusunda kullanıcılar/muhdesat sahipleri, kanuni mirasçılar ve akdi halefler hak sahibi olarak kabul ediliyor. Kullanıcılar tapu kütüğünde belirtilen taşınmazların kullanıcısı olan kişilerdir...

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Hazine arazisi kiralayacaklar dikkat! Hak sahipleri nasıl belirlenecek?

Tarımsal üretimin arttırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi için Hazine'ye ait arazilerin topraksız çiftçilere kiralanmasına yönelik ilanlar yarın yayınlanacak. 6 ildeki 1.291 arazi için süreç başlayacak. Başvurular nereye yapılacak, kimler hak sahibi olabilecek? İşte detaylar...

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

Bu yıl 788 bin hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu yıl 2B arazilerinin satışında, 788 bin hak sahibini tapularına kavuşturduklarını söyledi...

11 milyar TL'lik 2B arazisi satıldı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibinin tapularını aldıklarını söyledi.

2B arazi ödemeleri için son gün!

2B arazileri için başvurular ve ödemeler bugün sona eriyor. 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı.

2B arazilerinde 748 bin hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum, 2B arazilerinde 748 bin hak sahibinin tapusuna kavuştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

kimler 2b hak sahibi olabilir Haberi

kimler 2b hak sahibi olabilir


2B hak sahipliği, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun'da kullanıcılar/muhdesat sahipleri, kanuni mirasçılar ve akdi halefler olarak kabul ediliyor.


Kullanıcılar/muhdesat sahipleri; güncelleme listelerine, kadastro tutanaklarına ve mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüğünde 31/12/2011 tarihinden önce taşınmazların kullanıcısı veya muhdesat sahibi oldukları belirtilen kişileri ifade ediyor.


Kanuni halef; tapu kütüğünde kullanıcı veya muhdesat sahibi olarak belirtilen kişilerin varislerini, Akdi halef ise Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenen muvafakatnameyle kullanıcı veya muhdesat sahiplerinin veya bunların kanuni mirasçılarının haklarını kendisine devrettiğini belgeleyen kişileri ifade ediyor.


2B hak sahipliği şartları!


Hak sahibi olabilecek kişilerin; 

- Süresi içinde satın almak için defterdarlıklar veya malmüdürlüklerine başvurması,

- İdarece tebliğ edilen satış bedelini dava...