29 / 03 / 2024

kimler key ödemesi alabilir

kimler key ödemesi alabilir

29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yeni KEY ödemeleri listesi açıklandı. Peki KEY listesindeki isimler neye göre belirleniyor? Kimler KEY ödemesi alabilir? İşte KEY alma şartları..

Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama Mayıs 2023! Kimler 4 bin 336 TL alacak?

Evde bakım maaşı alan binlerce vatandaş Mayıs ayına girilmesiyle beraber 'Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? 

Aile destek, evde bakım ve engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi verilecek mi? Kimler bayram ikramiyesi alacak?

Emeklilerin heyecanla beklediği emekli bayram ikramiyelerine zam geldi ve 2 bin lira oldu. Sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar ise ikramiye ödemeleri alıp alamayacaklarını merak ediyor. Aile destek, evde bakım ve engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi verilecek mi? Kimler bayram ikramiyesi alac

Bakanlık az önce duyurdu! 76 ilde 500 lira para ödemesi yapılacak? Peki bu parayı kimler nasıl alacak?

Duyan duymayan kalmasın! Bakanlık açıklaması az önce geldi. Türkiye genelinde 76 şehirde 500’er TL para ödemesi yapılacak. Peki bu ödemeyi kimler neden alacak? İşte ayrıntılar…

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte, hesapların büyük bölümünde değişiklikler yaşandı. İsteğe bağlı sigorta primi de güncellendi. Peki isteğe bağlı sigorta aylık ödemesi kaç TL oldu? Kimler isteğe bağlı sigortalı olabilir? İşte detaylar…

Hane başına 7 bin 200 lira verilecek! Bu para yardımına hemen başvurun! Peki kimler yararlanabilecek?

Türkiye Aile Destek ödemesi son zamanların en önemli konularından biri. “Türkiye Aile Destek ödemesi ise hesaplara yattı mı” arama motorlarında en çok aranan başlıklardan biri. Bakan Derya Yanık konu ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Peki, Türkiye Aile Destek ödemeleri kaç lira, kimler faydalanabi

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

Emlak vergisinden kimler muaf olabilir?

Emlak vergisi yılda iki kez ödeniyor. Emlak vergisinin ilk taksidi 1 Mart ikinci taksidi ise 2 Aralık. Peki evi olan herkesin emlak vergisi ödemesi yapması zorunlu mu? Kimler emlak vergisinden muaf? Emlak vergisinden muaf olanların ödedikleri vergi geri alınır mı? Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır? Kimler emlak vergisi için ne kadar ödeme yapar? Emlak vergisi ne zaman ödenir?

2006 yılında KEY parası için Nasco arsası satılacak!

2006 yılında 1.8 milyar liralık KEY ödemesi yapacak Emlak Konut GYO, Nasreddin Nasco Holding'den icra yoluyla aldığı arsa olmak üzere üç farklı arsayı satışa çıkaracakmış.

Miras vergisinden kimler muaftır?

Bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçılarına geçiyor. Mirasçıların ise miras vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, miras vergisinden kimler muaftır?

Emlak vergisini kimler öder 2015?

1319 sayılı Emlak kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde kalan tüm taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, emlak vergisinden muafiyet var mı? Emlak vergisini kimler öder 2015?

Site yönetiminde kimler aidat vermez?

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında talep ediliyor. Kat maliklerinin bu aidatı belirlenen oranda ödemesi gerekiyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?

kimler key ödemesi alabilir Haberi

kimler key ödemesi alabilir

Kimler KEY ödemesi alabilir?

29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yeni KEY ödemeleri listesi açıklandı. Peki KEY listesindeki isimler neye göre belirleniyor? Kimler KEY ödemesi alabilir?


3320 sayılı kanun gereğince verilen KEY ödemelerinde kimlerin hak sahibi olduğu, key ödemesi alma şartları gibi esaslar şu şekilde açıklanıyor:


MADDE 1

a) Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre almakta bulunan Devlet Memurları ile diğer kamu görevlilerine kanunla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kuruluşlarda çalışanlara ve T.C. Emekli Sandığından Emekli adi malüllük ve vazife malüllüğü aylığı almakta olanların kendilerine,


b) (10) ve (10)'dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışan işçilere,


c) 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu ile...