24 / 04 / 2024

kira depozito

kira depozito

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme yapılırken mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, kira depozitosu 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi depozito bedeli 2015!

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kiralamalarda, kiracı ilk kira ile birlikte depozito bedelini de vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kira sözleşmesi depozito bedeli 2015 ne kadar?

Kiralamalarda depozito!

Kiralamalarda, kiraya veren malını kiracıya verirken; kiracı ise malı belirlenen sürede kullanma karşılığında bir bedel ödüyor. Ancak yaşanması muhtemel zararlara karşılık kiracıdan depozito talep ediliyor...

Güvence bedeli damga vergisi!

Kiralama işlemlerinde kiraya verene, kiracının güvence vermesi gerekiyor. Güvence kapsamında kiracı depozito ödüyor. Peki güvence bedeli damga vergisine tabi mi? İşte güvence bedeli damga vergisi ilişkisi...

Kiracı depozito iadesi!

Bilindiği üzere depozito, gayrimenkul kiralamalarında konut sahibine verilen güvence parası oluyor. Kiracı depozito iadesi, kira süresinin sonunda hiç bir zararın söz konusu olmadığı durumlarda yapılıyor...

Depozito ne kadar alınır?

Depozito, kiralama işlemlerinde, mal sahibinin kiracısından aldığı güvence parası olarak karşımıza çıkıyor. Peki mal sahipleri ne kadar depozito alma hakkına sahip? Depozito ne kadar alınır?

Depozito kelimesinin anlamı nedir?

Kiralama işlemlerinde ilk etapta alınan "depozito+kira" daki depozito nedir? Depozito kelimesinin anlamı nedir? Kira hukukunda yer alan "depozito" terimi ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...

Kira depozitosu nasıl geri alınır?

Kiraladığınız daireyi, sözleşmede belirtilen esaslar dahilinde aldığınız gibi bıraktığınızı ancak, ev sahibinin bazı problemlerin evde kiralamadan önce olmadığını iddia ettiğini farz edelim. Böyle bir durumda kira depozitosu nasıl geri alınır?

Kiracıdan alınan depozito!

Kiralama işlemlerinde, kiracıdan teminat olarak depozito alınıyor. Evden çıkarken geri almak koşulu ile kiracıdan alınan depozito hangi durumlarda geri ödenmiyor? İşte depozito ile ilgili merak ettikleriniz...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Fahiş kira ve tahliye krizlerinde depozito ayrıntısı: Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri düşük kira bedellerinden, kiracılar ise fahiş zamlardan şikayetçi. 1 milyon takipçili nerde o eski tivitler isimli bir sayfa, X sosyal medya hesabından yeni bir örneği paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

Kira depozitosuna 3 aylık kira sınırı!

Borçlar kanunu kapsamında kiracıların ev sahibine ödemesi gereken depozito miktarı en fazla üç aylık kira bedeliyle sınırlanıyor. 

kira depozito Haberi

kira depozito

Kira depozitosu 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme yapılırken mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor.


Ancak mal sahibi istediği miktarda depozito isteyemiyor. Depozito alımında yasal sınırlar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kira depozitosu 2016 ne kadar?


Kira depozitosu 2016 ne kadar?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir...