18 / 04 / 2024

Kira geliri hesaplama 2020

Kira geliri hesaplama 2020

2019 yılının yeniden değerleme oranı yüzde 22,58 olarak açıklandı. Buna göre, 2020 gelirleri için istisna tutarı 6 bin 600 lira oldu.

Kira gelirinde 2020 tarifesi!

Evini veya iş yerini kiraya veren milyonlarca vatandaş geçtiğimiz yıla ilişkin gelirleri için beyanname verecek. 2020 gelirleri için istisna tutarı 6 bin 600 lira olarak açıklandı.

Kira zammı hesaplama örneği 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, yeni kira dönemlerinde zam nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama örneği 2015..

Kira zammı hesaplama formülü!

Mesken ve işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya yeni dönem için zam yapılıyor. Peki, işyeri ve meskenlerde kira zammı nasıl hesaplanır? İşte kira zammı hesaplama formülü..

Kira artışı hesaplama 2015 Ağustos!

Geçtiğimiz yıl bir mesken ya da işyeri kiraladığınızı ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini düşünelim. Kirada belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. İşte kira artışı hesaplama 2015 Ağustos..

Otel yatırımcıları 3 kat daha fazla kira geliri elde ediyor!

Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, “20 yıllığına işletme hakkını aldığımız otelden oda alan yatırımcılar rezidans ya da konut yatırımına göre 3 kat fazla kira geliri elde edebiliyor.” şeklinde konuştu.

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama Temmuz 2015..

Kira geliri olanlar ne yapmalı?

Mesken ve işyeri kiralamalarında istisnadan yüksek gelir elde edenler gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılında taşınmazını kiraya vererek kira geliri olanlar ne yapmalı?

Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Yenilenen kira döneminde kira bedeline yapılacak zam oranı her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte, kira artış hesaplama Haziran 2015!

İşyeri kira artışı hesaplama örneği!

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde taraflar herhangi bir bildiriminde bulunmadıysa, sözleşme yenilenmiş oluyor. Peki, yeni dönemde işyerinde ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artışı hesaplama örneği...

Kira zammı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanan kira sözleşmesinin uzaması halinde yeni kira döneminde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama programı 2015...

Kira geliri bildirmeme cezası nedir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Ödemeler için öncelikle beyan veriliyor. Peki, kira geliri bildirmeme cezası nedir?

Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirinin belirlenen istisna sınırını aşması halinde beyan verilerek vergi ödeniyor. Peki, kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur?

Hem işyeri hem konut kira geliri olanların vergisi!

Kimi mükellefler yalnız mesken veya işyeri kira geliri elde ederken kimi mükellefler de hem işyeri hem konut kira geliri elde ediyor. Peki, Hem işyeri hem konut kira geliri olanların vergisi nasıl olur?

Sadece işyeri kira geliri olanların vergisi!

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, elde ettiği gelirler için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Mesken ve işyerlerinde farklı istisna uygulanıyor. Peki, sadece işyeri kira geliri olanların vergisi nasıl hesaplanır?

Kira geliri hesaplama 2020 Haberi

Kira geliri hesaplama 2020

Kasım ayından açıklanan verilere göre; Ekim ayından Ekim ayına 12 aylık ortalamalara göre enflasyon oranı (Yurt içi üretici fiyat endeksi: Yİ-ÜFE) yüzde 22;58 olarak açıklandı.  

İlgili yasalarda, hangi tutarların yeniden değerleme oranında artırılacağı ve sıfırlama yöntemleri belli oldu. Bu kapsamda kira geliri beyannamesi yüzde 22,58 üzerinden değerlendirilecek.

Resmi Gazete'de yayınlandı

İlgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 30987 sayılı kararda şu ifadeler kullanıldı:

''2019 yılına ait olup, çeşitli mevzuatlarda yer alan maktu hadler ile asgari ve azami miktarları belirtilmiş olan para ile ödenecek ceza miktarlarının artırılmasına dayanak teşkil eden yeniden değerleme oranı yüzde 22,58 olarak yayınlanmıştır.''

6 bin 600 liralık sınır

2019 yılında elde edilen gelirler için 5 bin 400 lira olarak uygulanıyor. 2019 yılında bu tutarın altında konut kirası alanlar beyanname vermiyor.  2020 gelirleri için...