25 / 04 / 2024

kira sözleşmesi nedir

kira sözleşmesi nedir

Ev ya da iş yeri gibi bir mülk kiralayacak olanlar için kira kontratı çok önemli. İmzalanan kontrat ile her iki tarafın da hakları yasal olarak güvence altına alın. Peki kira kontratı hazırlarken nelere dikkat edilmeli? İşte dikkat edilmesi gerekilenler...

Kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabiliyor mu?

Borçlar Kanunu kiracıları koruyan düzenlemeler içeriyor. Kiracıyı koruyan en önemli düzenleme evi erken tahliye etmeyle ilgili. Kanuna göre; kiracı konutu sözleşme süresi bitmeden ve ceza ödemeden boşaltabiliyor.

Kira sözleşmesi ne zaman sona erer?

Kira sözleşmesinde kiralanan taşınmaza, kiralama süresine ve kira bedeline ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi ne zaman sona erer?

Kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanmak mümkün olmuyor. Peki, kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Kira akdi ne demektir?

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kiralanan bir mülk üzerinden yararlanma ve kullanma hakkı veren, iki tarafa da borç yükleyen bir akittir. Kira akdi, yazılı veya sözlü olabilir..

Kira nedir?

Bir bedel karşılığında herhangi bir taşınır ya da taşınmaz malın kullanım hakkının elde edilmesi, kira olarak ifade ediliyor. Peki Türk Borçlar Kanununa göre kira nedir, kira sözleşmesi nedir?

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Tarla kira sözleşmesi örneği!

Tarla kira sözleşmesi, tarla sahibi ile tarlayı kiralayan arasında kurulan anlaşmayı temsil eden bir belgedir. Peki, tarla kira sözleşmesi nasıl yapılır? Tarla kira sözleşmesi nedir? İşte Tarla kira sözleşmesi örneği…

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Sözlü kira sözleşmesi nasıl olur?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince bu sözleşme yazılı olabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesi nedir? Sözlü kira sözleşmesi nasıl olur?

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında yapılan anlaşma, kira kontratında belirtilerek taraflar arasında imzalanıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında yapılan sözleşmeler farklılık gösterebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2015...

Konut kira sözleşmesi örneği!

Konut ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, konut kiralamalarında sözleşme nasıl yapılır? İşte konut kira sözleşmesi örneği..

Aliağa Çaltıdere'deki yat üretim merkezi için kira sözleşmesi imzalandı!

Aliağa'da 130 yat üreticisinin faaliyet göstereceği yat üretim merkezi projesi bakanlık tarafından onaylandı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile kira sözleşmesi de yapıldı.

Yeni borçlar yasasına göre kira sözleşmesi!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme ile tarafların hak ve sorumlulukları belirtiliyor. İşte yeni borçlar yasasına göre kira sözleşmesi...

Kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?

Kira bedelini ödemeyen kiracılara mal sahibi yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. Peki, kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?

Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi!

Kiracı ve mal sahibinin haklarının korunması nedeni ile kira sözleşmesi fesih süreci Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi ne kadardır?

kira sözleşmesi nedir Haberi

kira sözleşmesi nedir

Kira kontratı, ev veya iş yeri gibi bir mülkün kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşmadır. Taraflar arasında yaşanabilecek sorunların önüne kira sözleşmesiyle geçilebilir. İmzalanan kontrat ile her iki tarafın da hakları yasal olarak güvence altına alınır.

Habertürk'te yer alan habere göre; Kira kontratı hemen her yerde bulabileceğiniz 4 sayfadan ibaret olan tek tip bir sözleşmelerdir. Peki kiracı ile kiraya veren kişi arasında imzalanması gereken kira sözleşmesi nasıl hazırlanır?

KİRA KONTRATI NEDİR?

Kira kontratı, Türk Borçlar Kanunu 29. maddesinde ise "Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme" şeklinde belirtilir.

KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL HAZIRLANIR?

Kiraya veren ev yada iş yeri sahibi ve mülkü kiralayan arasında yapılan kira...