26 / 04 / 2024

kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır

kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır

Kira sözleşmesi kanunda bir zorunluluk olarak belirtilmiyor. Kira sözleşmesi sözlü ve yazılı olabiliyor. Peki, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanırsa sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?

Kira bedelini ödemeyen kiracılara mal sahibi yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. Peki, kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?

Kira kontratı yoksa kiracı nasıl çıkarılır?

Kontratsız kiracının yaşadığı evin satılması halinde, yeni ev sahibi kira kontratı olmayan kiracıyı çıkarma hususunda zorluk yaşayabiliyor. Peki, kira kontratı yoksa kiracı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Tahliye için hangi nedenler gerekir? sorularının yanıtlarını kiracılar tarafından aranmaktadır. İşte detaylar!

Kira sözleşmesi yok kiracı nasıl evden çıkarılır?

Kimi zaman taraflar aralarında yaptığı anlaşma için sözleşme imzalamıyor. Peki, kira sözleşmesi yoksa ne olur? Kira sözleşmesi yok kiracı nasıl evden çıkarılır? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır Haberi

kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır

Kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşmesi,  “kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme’’ olarak  tanımlanıyor. 


Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. 


Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendirmeye yarıyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan da bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor.


Kira sözleşmesi kanunda bir zorunluluk olarak belirtilmiyor. Sözleşmenin yazılı olarak yapılabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanırsa sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?


Kira sözleşmesi olmayan kiracıyı çıkarabilmek için, kendisinin kiracı olduğunu kanıtlayacak belgelere ihtiyaç duyuluyor. Bu belgeler ile kira bedelinin ve kira döneminin de kanıtlanabilir...