18 / 04 / 2024

kira sözleşmesinin feshi

kira sözleşmesinin feshi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının tahliyesini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

10 soruda kira sözleşmesinin sona erme nedenleri!

Konut ve işyerlerinin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanan sözleşme, kanunda belirtilen nedenlerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin sona erme nedenleri..

Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi olur mu?

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Gülden Türkyaman bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi olur mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte Türkyaman'ın o yazısı...

Kira kontratı fesih ihbarnamesi örneği!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, ancak kanunda belirtilen durum ve zamanlarda feshedilebiliyor. Bu süreçte kiracıya verilecek kira kontratı fesih ihbarnamesi verilebiliyor. İşte kira kontratı fesih ihbarnamesi örne

Kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Kira sözleşmesinin kiracı ya da ev sahibi tarafından fesh edilebilmesi için tarafların haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki, kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Kira sözleşmesinin fesh edilebilmesi için kiracının ya da ev sahibinin haklı gerekçelerinin bulunması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl fesh edilir? İşte, kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Kira sözleşmesinin feshi şartları!

Taşınmaz sahibi haklı gerekçelerin doğması halinde bildirim süresine bağlı kalarak sözleşmeyi sonlandırabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin feshi şartları nelerdir? Kira sözleşmesi hangi hallerde feshedilebilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratında belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen Türk Borçlar Kanunu'na göre, ev sahibi kiracının tahliyesi isteyebilmesi için haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri genellikle yıllık olarak hazırlanıyor. Ancak kimi kira sözleşmelerinde süre belirtilmiyor veya kira süresi uzatılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi ne kadardır?

Kira sözleşmesi ne zaman sona erer?

Kira sözleşmesinde kiralanan taşınmaza, kiralama süresine ve kira bedeline ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi ne zaman sona erer?

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih!

Kiracılık esaslarını düzenleyen Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen zararların doğması halinde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı da doğuyor. Peki, kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih yapılabilir mi?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

kira sözleşmesinin feshi Haberi

kira sözleşmesinin feshi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının tahliyesini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

YEĞEN TAHLİYESİ OLUR MU?

Kiramı düzenli ödüyorum ve her yıl anlaştığımız gibi artışları da yapıyorum. Ev sahibim, evlenecek olan yeğenini bahane ederek bizi tahliye etmek istiyor. Dava açsa kazanabilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nun 350. maddesi 'kiraya veren, kira sözleşmesini; kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir' şeklindedir. Yani kiraya verenin kendisinin eşi, çocukları, torunları, annesi,...